ХАХАХАХА сигурно членот мисли на биолошки родена жена која има менструација нормално и прима хормонска терапија, тестостерон за да биде маж. Ако нема направено операција за промена на полот може да има менструација ама обично после првиот месец од примање на тестостерон, менструацијата ја снемува.
Замисли имаш ќерка, цел живот тренира фудбал, ракомет, што и да е и доаѓа против неа да игра 30 годишна персона што пред 1 година транзитирала во жена, 20 сантими повисока, 40 поширока и со 35% повеќе мускулна маса. Сеедно ќе ти биде да го гледаш тоа?
И тука се согласувам. Како што реков погоре, не сметам дека треба да се користат изрази како „Има мажи што менструираат“.
30 годишна ПЕРСОНА. Глупо ти е да се обратиш во одреден род. Ако кажеш маж ќе ти кажам дека си трансфобичен, ако кажеш жена би одел против сопственото убедување, затоа избираме персона. Демек неутрално Не знам што лошо треба да ми биде ако гледам како ќерка ми се натпреварува со транс жени.
Има мажи кои се облекуваат како жени, но не се декларираат како транс, туку како cd. Повеќето на нашите простори кои ги знам се вака. Така што не постои поинаква терминологија за да се дефинираат како 'транс мажи' или 'транс жени'. Повеќе се на граница за фетишизам. Затоа се збунувачки термините. Не затоа што не знаеме, туку затоа што често немаат смисла. Како ниту целата шарада. Ама тоа е веќе друга тема, нали.
Многу е едноставно. Cross dressing не е никако поврзано со родов идентитет. Мажите што се облекуваат во традиционално женска облека а сепак се идентификуваат како мажи се кросдресери, обратно за жени. Трансродовите лица немаат никаква поврзаност со ова.
Психологијата на личност не се согласува со твојата теорија. Напротив, се е поврзано со личен идентитет.
Не знаеш ни родов идентитет што е... Не е тоа моја теорија човече официјална дефиниција е, што ти е? Cross-dressing is the act of wearing items of clothing not commonly associated with one's sex.[1] Cross-dressing has been used for purposes of disguise, comfort, comedy, and self-expression in modern times and throughout history.
Па може ќе е некој низок џуџлав, слаб. Нели немаше врска полот него градбата? Уствари ни тоа ни тоа нема врска, него како ќе го наречеш.