Телесна дисфорија не е услов за некој да биде транс личност. Барем не според СЗО. А студијата за суицид на транс личностите е малку ,,лажна,,. Толку од фактите за денес.
Не зборев факти, туку како сметам дека треба да биде и во некои држави имам читано дека Е така, хормонска терапија треба да ти ја одобри психијатар.
Абе уште со стејкалм се расправате? Кажа нешто ново во меѓувреме или истите три мислења уште ги врти?
Ваљда зашто дијагнози се даваат за абнормални, патолошки состојби или болести, Или општо било каква состојба што отстапува од нормалното. А ова ако кажеш дека е болест или пореметување е навреда.
Тоа цело време пробувам да го кажам, дека ако се води како „пореметување“ повеќе е во бенефит на транс луѓе. И тоа не е лошо и увредливо, и анксиозноста е дијагноза за која се даваат лекови, и ова е дијагноза која според мене треба да биде услов да се даде хормонска терапија. Gender dysphoria: A concept designated in the DSM-5 as clinically significant distress or impairment related to a strong desire to be of another gender, which may include desire to change primary and/or secondary sex characteristics. Treatments: Sex reassignment surgery Еве прво нешто што ми излегува на гугл, овде како третман е ставена операција ама секако и хормони се во таа насока затоа што ја олеснуваат таа дисфорија.
Пред некое време во некоја тема прочитав мислење од х член дека на одредени теми не смее никој да пише мислење спротивно од мнозинството оти глутницата членови ќе се нафрли. Оваа тема ми е чист пример за тоа. Најжално е што мислите дека имате супериорно мислење оти сте мнозинство... Уствари мислењето не ви е супериорно ама политичкото делување и те како, како и за секоја малцинска група дискриминирана од мнозинството така и ова.
Ова е говорот што сите редовно го кажуваат на форумов кога само еден-двајца ќе се сложат со нив. Трансџендери, снаи и свекрви, брачни неверства, вакцини, you name it.