Зависи од манијакот. Некои ги интересира само пол, некој и род. Постојат и транс жени што биле малтретирани од манијаци дури и што знаеле дека се транс.
Биолошки жени се многу почесто напаѓани. А знаеш зашто и биолошкото е важно? Зашто во затуцани средини и ден денес се врши FGM и не ги занима кој род си, таргет им се девојчињата секогаш. Затоа е глупо да израмнуваме проблеми на транс жени со биолошки жени.
Ова е популарната дефиниција на феминизмот денес. Не сум ја смислил јас. Феминизмот денес ги вклучува и транс жените.
Мислам дека сам си ја измислуваш. Во се сакате да ги брцате стаповите, што па не и во феминизмот. Со тоа само создавате револт и кај оние што толерираат и прифаќаат секаква идеологија и движење.
Транс жените не се биолошки жени и никогаш нема да бидат, џабе се клукаат со хормони си прават хаос во телото пореметуваат хормони самоволно. Не знам дали воопшто ги знаете сајд ефектс од тие хормонски бомби кој самоволно ги внесувате во вашето тело. Друго не смее никогаш да се дозволи биолошки маж во исто вц со жена. Порано транс беше ставено во ментал дисордерс па го тргнаа ,напаѓате колку сакате ама според мене да си маж а да се чувствуваш жена тогаш тоа значи нешто во телото не е како што треба. Посебно нешто што највеќе ме тригернува е баш на тик ток ми излагаше значи тоа е транс жена има направено операција за промена на пол и искача до мажи и не кажува дека е транс ,па тоа е sexual abuse да одиш со некој и да не му кажуваш дека си биолошки маж. Тоа многу транс лица го прават и баш поради нив имам многу лошо мислење за транс лицата како целост.
Нигде не ве собра…. да му се невиди. До пред век кога бевме без права, жени немаше во спорт, немаше образовани жени, никакви права, опресирани, малтретирани, пу пу скраја да е, никој не се тепаше жена да биди. Сега се изборивме за живот нормален колку толку, ајмооо жени сме, ајде земете ни го спортот, приватноста… Шо не оди транс маж во затвор машки, а? Или не оди така тоа, прпка од физички појаки хулигани?
И со тие вециња веќе аман, ко некој у гаќи да ти глеа пред да се измочаш. Личиш на женско, у женско, личиш на машко, у машко веце и чао пријатно. Али неее, ќе снимам ја сеа со мобилниот како не ме пуштиле у женско веце, а сум муж. Личам на муж. А не дека не те пуштиле оти си муж, шо со мобилен снима додека е у женско веце, и фала богу дека ќе се бунам, може и нешто повеќе. Али тоа ти е, нарцисоиден поремечај и некои си сексуални фетиши успут. Али никој од екстремнава левица не збори за тоа, не им иде уз наратив. Ја не сум видела искрено транс мужи да се фолираат и акаат од земја волку, да идат на уролог, на колоноскопија, да се пикаат у мушки спортови и вециња, ваљда оти без таквото не можат у писоар да мочаат. Али ок, по 100 пут, едино шо не можеме да негираме е дека мужите имаат оној икс фактор, она исконското the audacity.
Ја па не знам како не ви здосади вечито да се шлепате на жените, та транс мажи биле, та цис мажи биле. Страшна работа е оваа, некоја чудна појава.
Ова ти е историска грешка. Борбата за признавање на транс права се развивала во тек со феминизмот. Сега почињате вие трансфобите да се плашите бидејќи се создава моментум за конечно признавање на тие права што ги заслужуваат.
Смее типов да влезе у женски тоалет според тебе или не? Зашто ете вика жена е. Нели не мора да личи на жена како што викаш, туку доволно да каже дека е жена.
Јас ти реков ако е до мене, вецињата ќе беа унисекс. И убаво си објасни жената. Имале закон за вециња и ресторанот не ги следел.
Екстремна левица било да поддржуваш транс луѓе и да веруваш дека заслужуваат еднакви права. Што сѐ може да прочита човек од македонски анти транс феминисти.
Ах се гледа колку ти е гајле за жени и нивна безбедност. Унисекс вециња, манијаците биле небитни. Битно си протранс А соблекувални? И тие унисекс? 14 годишни девојчиња да се пресоблекуваат пред чудаков од видеово?
Вецињата мислам дека нема потреба да се одделени бидејќи никој не се соблекува гол у сред веце (барем ако нема писоари). Нека си остане тоа да има писоари во едно од вецињата, ама тоа би било до избор на жената дали да влезе во такво веце. Соблекувалните не треба да се унисекс според мене бидејќи има соблекување. Се разбира оваа поделба треба да биде по род, а не пол. Ни транс жени не сакаат да се соблекуваат пред мажи.