Кажува тој што нема проблем жена да е нападната од манијак во соблекувална зашто рекол дека е жена. Ако тебе ти е сеедно ова, и мене ме боли цеф за транс жените во машки тоалет. Deal?
Не е општеството пореметено, туку поедини луѓе. Човек да мисли за себе дека е коњ или друго животно, тоа нормално е? Ајде некој нека рече дека е кокошка и нека живее во кокошарник, нека квачи јајца. Ако е тоа нормално... Епа нешто слично е и маж да мисли дека е жена. Или жена да мисли дека е маж. Па да се чудат зошто не ги примаат во тоалети, во спортски екипи и дисциплини или на лекари каде што се знае кој за што е. Ќе одел маж на гинеколог... Не негирав дека имаат проблем со припадноста во општеството, имаат проблем и со самите себе. И да, им треба решение, ама решението не е што велиш ти да ги изедначиме и ставиме меѓу жени оние што всушност се мажи. Постојат толку нарушувања кај луѓето за кои потврдено е дека не се нормални состојби и треба да се лечат, можеби ова е едно од нив. Велам можеби. Еве и јас размислувам кое е решението. Да, транс луѓе имало одсекогаш и се бореле за своите права. Кои права, прашав? Да видиме дали е изводливо.
Ова сега ти го измисли, авторски права кај сакаш да ти запишеме? Само трабуњаш без никакви факти и меродавни информации, толку генијалности напиша за еден ден, ко некој за цела кариера што не може да постигне. Еднородни бракови. ЕДНОРОДНИ.
Замисли во блиска иднина почнат некои да се чуствуваат како мајмун и мислат дека треба да одат на ветеринар и да живеат во золошка.
Може еднорогни бракови мислеше дека нема доволно, печатна грешка оти стварно нема доволно бракови со еднорози
И едното и другото го има. Не значи дека ако се со ист пол дека се со ист род. http://drmj.eu/show/еднороден/прид
Рисот е од родот мачки. Дали оти се чувствува ко мачка или род тука нешто друго значи, поима немам... Велиш кај нас луѓето родот чувство е? Така го преведовте gender? Оригиналното значење на gender пред да почнете играчки да си играте беше kind, breed, sex. Исто и род кај нас.
Тој род за животните е комплетно различен збор. Значи постои род во животинското царство, граматички род и општествен/социјален род. Само овој третиот е битен за темата и постои само кај луѓето. Gender никогаш не значело пол. Тоа е збор што ги опишувал социјалните карактеристики на мажите и жените во минатото.