Во лудница се затвараат умно болни луѓе. Луѓето кои претставуваат објективана штета се затвараат во притвор, затвор.
Нема никој психијатар да ти даде дијагноза умноболност се додека не утврди дека претставуваш штета кон самиот себе или другите луѓе. Истата ствар ти е. Во притвор се фрла само ако се утврди дека своеволно ја врши личноста таа штета. Не се прогласуваат луѓе умноболни само бидејќи не им се свиѓа на другите како се понашаат. Така било во далечното минато, сега веќе не е.
Ти слободно би се пресоблекла пред маж кој мисли дека е жена и би го гледала како се пресоблекува пред тебе без да се засрамиш само затоа што е транс жена? Мене сосема ми е океј секој да има свое мислење и да се однесува облекува онака како што сака ама неможе маж да влезе во женска пресоблекувална, нека си има посебна пресоблекувална за транс луѓето.
Се чувствува како жена, не може да објасни зошто, и така гледа во хоризонтот додека си ги драпа јајцата. Се извинувам. Премногу е конфузно за просечен човек како мене.
Тоа што маж се однесува и облекува како жена не значи дека е жена, тоа што жена се облекува како маж незначи дека е маж. Ништо против немам со тоа кој како се облекува и однесува, само маж си е маж, жена си е жена. Има разлика и постојат и мажи и жени (биолошки) за да може да се продолжува човечкиот род.
Како бе моеш да си транс маж, може уште и вагина имаш, и да ми кажуеш прикаски тука за вециња, свлачионици, курци палци, прикаски за мали деца, па уште и за работи шо не ти одговараат, у стил а ја нисам знајала уште ми збориш, ко до вчера жена да не си бил?! Друго, и еден мал fun fact, трансродноста е единствена психолошка болест која се лечи со операција на телото у 21 век. Порано лоботомија имало, али тоа лошо било. Затоа сеа на тинејџери ќе им укинуваме тестостерон пред да им се развијат полови органи со што ги лишуеме од оргазам за цел живот, им правиме дупки у стомак шо мораат со саати секој ден да ги шират со дилда, па и цел живот за да не им се затвори раната, или па од клиторис им создаваме нефункционален микро пенис. Јејјј. Ај ова некој полнолетен, шо можам ја да го спречам. Секој со својот акл. И задњо, транс жени оперирани не идат на гинеколог, оди немаат вагина, него ли дупка, и одат кај хирургот шо ги оперирал.
Колку е тоа незначително малцинство? Врз база на кои податоци се малку и колку е тоа малку? Не постои мозок од спротивниот пол. Ниту од твојот пол. Нема разлика меѓу машки и женски мозок, освен во големината де. Или има исто толку разлика меѓу машки и женски мозок, колку меѓу машко и женско срце. Не ти доаѓа тебе никој дома да те натера да бидеш транс? Хм, ваљда јеховини сведоци им одат по дома на илјадниците девојчиња секоја од последниве години. Таму кајшто се достапни клиники за родови конформитети де. Да повториме некои бројки ако не знаете или заборавате?
Да, нема да драматизирам. Добро, кога идеш во соблекувална ги зјапаш другите? Крипи искрено. А не ти се има случено да отидеш некаде каде што е само една просторија и за мажи и жени? Како се фативте за ова како да е најголем проблем од ургентна важност. Па заборавам. Ајде баш ќе побарам. Ама толку од дискусијава, не ми се пишува веќе.
Нека има тогаш секаде по едно веце една пресоблекувална, сите заедно да одиме и мажи и жени, нека не манијачат мажите, ние нив и ете компромис.
Попаметни луѓе од нас многу години истражувале и докажале дека род и пол се различни поими. Така да, до утре може да дискутираме што лично мислиме на темата.
Три пати повеќе во 2021 отколку во 2017 во УС. Тоа прво ми излезе, да не те ангажирам многу со комплицирани податоци од Шведска. Прочитај и за Тависток па да праиме муабет.
Немам проблем со трансродови лица, нивен живот, нивно тело. Дали е најсоодветно да се почне со хормонска терапија од мали… тука веќе е дискутабилно. Имаше многу добро видео од Jubilee на темата кога/дали да се почне со транзиција: Инаку Dylan Mulvaney е една од најпозитивните личности што ги следам на инстаграм. Мене понеразбирлив концепт ми се Gender fluid лицата, и немам оформен став за нив.
Туку ако родот е до мозокот, то ест дали машки или женски мозок имале, тие што се нонбајнари немаат мозок или како?