Не ви е ирационален стравот од мажи. Ирационален ви е стравот од транс жени. Не постои статистичка потпора да имате страв од транс жени. Единствена причина зошто стравот од мажи ви е оправдан, да се разбереме, е бидејќи статистички голема е веројатноста жена да биде малтретирана или нападната од маж, што не се покажало да е точно за транс жените.
Ај пак ќе те прашам. Кажи ми разлика меѓу транс жена и маж ама тоа да не биде само на збор дека е транс. Оти на збор и ја сум 70 годишен црн маж од Судан.
Еве статистичка разлика ти кажав: поверојатно е цис маж да малтретира цис жена отколку транс жена да малтретира цис жени. И така се различни транс жените од мажите: немаат омраза кон жените, статистички докажано.
Дали би ги прашувала и цис жените нешто такво? Статистички гледано, имаш поголема причина да се плашиш од цис жените во вецињата него ли транс жените.
Од жени не сум била нешто многу загрозена. Од мажи да. А исто така би била и од мажи што ќе речат дека се транс само за гледаат жени.
Статистички толку Е од друга страна на мразење е сакање, он тебе те сака, ти не, ете ти проблем. Да не знаеш шо да прашаш
Дечко глуп се правиш или да? Гледам маж пред мене. Како да знам дали е транс жена или не? А изгледа апла на маж. Едит Ми се деси во еден трговски да влезам по грешка во машко веце. Еден човек ме виде и ми посочи само дека сум во грешно веце. Ич не ме праша да не сум маж случајно.
Не ми е тоа поентата. Ти како оправдание да не сакаш мажи во веце го користиш фактот што во минатото си била малтретирана од цис мажи. Исто такво оправдание ти немаш за транс жените.
Ќе ја прашаш таа личност како што се идентификува. Зависно од какви закони би имало, можно е и да се дозволи влез само на оние со лична карта која соодветсвува со вецето/соблекувалната, па можеш и за тоа да ја прашаш да ти покаже.
Ахам и не може да излаже. Вака замисли у полиција да беше. - Кажи, ти ги украде парите? - Не. - Добро слободен си. The end
Тоа што ти сакаш да го направиш, ако го гледаме како аналогија, е да обвиниш некој дека ти ги украл парите пред воопшто да ти бидат украдени.
Лол. Пошто ние се плашиме тек коа ќѐ не издопираат и силуваат, претходно си свиркаме. Туку она за во лични документи. Шпанија донесе скоро закон со кој може да се смени ознаката за пол без било какви транзиции да имаш правено. Така да ич не е ни тоа релевантно
Нема потреба да се плашите од такви нереалистични сценарија дека маж би се преправал во жена за да силува. Јавните вециња се јавни простории - ако некој маж е толку будалест да нападне жена на јавно место, тогаш нема да има потреба воопшто да се маскира како жена.
Ако Изгуглај на нет да видиш само колку такви случаи има a да не збориме за биолошкиот маж посо се осеќам ко жена и го ставиле во женски затвор па таму сите ги испосилувал. Ти го кажав тоа многу пати ама ти си читаш само што ти одговара.
Проблемот е што ако нема дозвола на транс жени да влегуваат во женско веце, мажот ќе нема како да се оправда ако пријавиш. А ако е дозволено, ќе рече ама јас сум транс жена, ти си трансфоб меее. И тука ќе рипнат одредени невладини и ќе те линчуваат зашто си трансфоб и ебан си.
Имаш огромна среќа што не можеш да ги искусиш "нереалистичните" сценарија со кои се соочуваме ние жените.