Значи секој што не се чувствува безбеден, без разлика на род, пол, статус, треба да оди во женски тоалет?
Ова има прелесно решение. Можеш да имаш машко, женско и нон-бајнари вц. Ама, ама, ама... не им чини така. ЖЕНСКОТО го сакаат
Само ја реков причината зошто е така. А ова за одење у ВЦ, преку курац више, буквално не постои проблем со тоа ВЦ, дискутирате некој проблем од некоја друга димензија. Боље зборите за учество на транс лица во спорт, тоа го разбирам, али ова за ВЦ сте delusional не е нормално...
Па еве јас напишав, мене ми е лично ок да е унисекс секое вц. Од сите проблеми што произлегуваат од едначење на транс жени и жени најмал проблем е мочањето. А за да бидат сите задоволни, ете решение де, 3 вциња нека се.
Guess what, со тие три опции, транс жена пак ќе го користи женското ВЦ. Апсолутно не би ми било во ред унискес ВЦ. Сакам простор за жени, не сакам да одам во ВЦ и да гледам писоари, да ми смрди на мажи, да гледам мажи, сакам да се шминкам во јавно ВЦ ако имам потреба за тоа и само жени да проаѓаат покрај мене. Транс жени не ме загрозуваат и процентот на транс жени кои ќе влезат во ВЦ е занемарлив. Тоа е поентата.
Биолошки маж рекол дека се чувствува како жена, го ставиле меѓу цис жени и силувал цис жени. Не е ненормално да се осеќа страв, ненормално е некој да го игнорира правото на безбедност. Транс луѓето да си идат во веце само за нив, ќе е најдобро решение и за нив и за цис луѓето.
Види му сурат бе. На сите што ги поистоветуваат вистинските жени со мажите што се маскираат како жени им пожелувавм суратов на сон да им се појави ноќеска
Зошто го разбираш проблемот со транс лица и спортот, а проблемот на жените што имаат против транс жените да им ги окупираат интимните зони не го разбираш?
Ама реално, како знаеш што има некој меѓу нозе? Сега во било кое вц јавно да влезеш, како знаеш дека нема транс жена внатре? ВЦ е безвезе муабет, ама многу други ситуации се многу сериозни.
Но, какооооо можете да имате нешто против тоа, да речам нешто апстрактно? Као не разбирам, нема да знаеш кој го користи ВЦто со тебе, а ако веќе приметиш некоја транс жена баш дека е транс и поминува до тебе, додека да кажеш нешто некому, она ќе излезе. Ова што дискутирате е тоа дека ве згрозува помислата да е транс жена во ВЦ со вас. Пошто во реалниот живот 99% нема да наидете на таков „проблем“ односно нема да знаете.
Не ми се верува како потсвесно го прифаќаме нивниот речник. Биолошки мажи, биолошки жени, цис мажи, цис жени... дали не приметувате дека со прифаќањето на тие нови термини ние ја прифаќаме и таа родова идеологија? Не, не сум цис маж. Туку едноставно сум маж. И толку. Не мора ни да потенцирам дека сум биолошки маж, бидејќи во мојот светоглед тоа е единствениот маж што постои. Жената што ги исекла градите според мене не е маж, туку жално осакатена жена. Толку.
Мене не ми се верува што читам. Постирани се примери на транс жена што е уствари силувач на кого кога го затвориле му текнало дека е жена па го пратиле во женски затвор, постирано е исто за транс жена што како маж си била со години во специјална единица па и текнало дека е жена за да се бори во женска конкуренција, и тоа е само капка во морето злоупотреби што ги прават транс жени и твојот одговор е трансфоби трансфоби, и како така сме викале дека се силувачи и свињи од 140 кила. Да, тоа е побитно од фактот дека цис жени биле сексуално малтретирани во затвор од транс жена што е уствари биолошки маж, со патлак, со машки сексуални нагони и со физичка сила на маж и дека спортистки што цел живот го посветиле на тренинг може да се збогуваат од шанса за било каков позначаен успех затоа што на некој биолошки маж му текнало да се осеќа како жена и со леснотија да си собира медали во таа конкуренција. Дали сте бре нормални??? Дали имате било каков рационален одговор освен трансфоби, трансфоби, трансфоби до бесконечност. Ете затвореничките што биле сексуално напаствувани од погоре спомнатата "Карен" се трансфоби, со цел памет мислат дека нивната безбедност е побитна од правата на транс жени да мавтаат со патлаците у женски затвор.
@Srcka28 мене во јавно вц не ми смета никој. И е тотално ирелевантна ситуација. Транс жена во женски шелтер, затвор, спорт е друг муабет. Бришење на "менување" пол од медицинска историја е проблем. Истражувањата, ако истражувачите не знаат дали истражуваат само биолошки жени или комбинирано транс жени и жени е проблем. И обратно, транс мажи и мажи. Без оглед на родот, ако си жена си посклона на мултипла склероза, остеопороза, мозочен удар, интересен податок е дека кај 100% од жените што имаат рак на мочен меур, сите се пушачки, додека мажи и непушачи имаат рак на мочен меур. Ако си маж си посклон на срцеви заболувања, паркинсон е директно поврзан со машкиот Х хромозом, машките деца се со поголем ризик за аутизам итн. За многу болести се различни симптомите кај мажи и жени. Ако го негираме полот, негираме се' ова и не само што единката може да не добие соодветна нега, туку и ни едно истражување нема да биде релевантно понатаму бидејќи не можеш да исклучиш пол. Науката не е политички коректна, ниту смее да биде.
Не е за тоа дали знам или ќе не знам. Жената е жена ако има вагина. Не може мене трансица со колбасица да ми диригира што јас чувствувам и како треба да чувствувам затоа што денес е навредена бидејќи станала на левото маде.
И трансица без кобасица и вагиноидна дупка е биолошки маж. Гениталиите се дел од тоа што е пол, но не се се'. Мажи има доста што немаат пениси и им се отстранети поради рак, пример, скоро иста процедура е како "транзиција". Не се помалку мажи, по пол секако се мажи, но недостатокот на пенис не им го менува ниту родот.
Полесно него тие без пениси Процентуално многу почесто има рак на тестиси и тоа кај многу млади, од тинејџери нагоре. Најчесто замрзнуваат сперма, тестисите се отстрануваат, доколку има потреба примаат тестостерон бидејќи тој е битен и за сексуална желба/потенција, но и за физички "машки" изглед.
Мнооогу ретки се тие што си ги сечат. Тоа создава сериозни проблеми. А за кастрацијата па да не збориме. У принцип ретко и прават хируршки интервенции. Дури и се радувам што е така. Затоа што има многу што се премислуваат подоцна, па немаат трајни последици.