Исконструиран роден идентитет не може да биде позначаен од објективен факт како полот. Не може мало малцинство да го уредува поголемото и да наметнува,не може да не ги знаеме половите.Потребни биле и се. Може некој маж да се смета за жена ама сам себе, мене не може да ме натера и присили да го сметам за жена,тоа е срж на проблемот со трансродните лица.
Ајде сега и биологијата ќе ја менуваме, фактите и науката. Ќе се испосерете што повеќе опен мајн да бидете, затоа генерацииве нови се дебил до дебил.
За што бре да ми е жал? Што другар ти своеволно имал секс со жена која очигледно изгледала како жена и имала гениталии на жена? Тоа е дискриминација, што му е срам на другар ти што имал секс со транс жена? Оставете не да збориме за женски проблеми и права, каква дрскост. „Ваквите лица“ не се проблем никому, а најмалку на мажи кои се изнад скоро секој социјален проблем во општеството.
Немаше гениталии на жена, од папок нагоре изгледал оригинал како жена, облечен како жена ама долу типот си ги задржал машките полови гениталии и кога дошло да имаат сексуален однос типот му признал дека е транс жена а пред тоа се мувале и му пружал орален секс. Ужас и класична злоупотреба бетер од тоа што ќе се измоча во женско wc или ќе се натпреварува во женски спорт. А да не правиме муабет ако смени пол иди познај го тогаш дека бил маж некогаш. Мислиш дека ваквите лица имаат некоја етика и ќе кажат дека некогаш биле мажи? Ти гарантирам дека нема да кажат и слободно ќе искористат некого само за секс
И тоа е голем проблем. Исто така не може мене некој да ме натера со сила да го сметам некој за жена/маж зашто тој така се чувствувал. Според науката има 2 пола и 2 рода. Е сега за родовата дисфорија може да се употребат други начини за да се намали, реши проблемот.
Сега уште помалце ми е жал за другар ти. Очигледно другар ти бил привлечен кон неа, си добил орал и тоа е. Искрено транс жени со сменет орган немаат потреба да кажуваат дека „биле машко“ некогаш, освен ако планираат врска со некој човек. Какво е тоа искористување ако на маж му е транс жена привлечна како и секоја друга жена и има секс со неа?
Каква врска има ова?! Ова е неетички и неморално. Партнерот мора да биде известен за вакви важни работи. Сигурна сум дека ако трансов кажал дека е транс, другарот на членот немал да има секс со него.
Нема гениталии на жена. Има дупка која би требало да личи на вагина, но не е вагина, ниту има едно својство на вагина, освен нели, дупката. Личноста си ја перцепира како вагина, ама не е.
Се согласувам дека е неетички, но далеку од тоа дека типот бил искористен само за секс, кога и самиот сакал само секс. Партнер мора да биде известен, да, но овде не збориме за партнер, туку за некој што си го запознал на забава и истата вечер имаш секс со него, т.е. one night stand. Уште потрагично е што во претходниот пост ги минимизираше сите проблеми со кои се соочуваат жените на сметка на случката на другар му, во стил не е ништо тоа што жени се напаѓани во затвор од транс жени, не е ништо што се соочуваат со нефер конкуренција во спортот, најбитно е тоа што на другар ми на забава транс жена му го испушила и го искористила.
Своеволно имал секс со личност која се претставила ЖЕНА, А БИЛА МАЖ. Значи лажел. И нормално, другарот се чувствува искористено. Ова е крајно неморално и неетички.
Океј сеедно? Мажи би ебале свежо пиле од КАМ маркет ако затворат очи, поентата е дека не се жртви во такви ситуации и тоа е, искрено.
Родот нема врска со неменливоста на полот кој е детерминиран од сперматозоидот на таткото и уште при оплодување е "решен". Родот е социјална категорија, која што се "доделува" врз основа на полот, но апсолутно нема зошто да е неменлива - не е егзактна наука, не е биолошки факт, филозофско прашање е.
Ми е гајле за другар му на овој, само да ги користиме точните термини. И со "голо око" се гледа дека не е вагина, некој што вагина не видел може да погреши само