Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Па за интимна регија зборуваме транс маж полесно се распознава, многу потешко е да се изведе вештачки пенис а да личи природно одколку вештачка вагина баш пред извесно време читав дека вештачки пенис тешко постигнува нормално ерекција, неможе да излачува сперма и да има нормален сексуален однос. Вештачката вагина веќе ја прават профи скоро до непрепознатливост така да категорично сум против ова срање на менување на пол и родова идеологија бидејќи злоупотребата е неминовност. Кој оправдува нека нема после куку леле зошто маж ќе влегува во женско wc и ќе лежи во женски затвори и ќе силува жени пошто не сите ќе сакаат да се изложат на операција и да менуваат пол а рачунај има и такви што се осеќаат жени но и ги привлекуваат жени ... така да ако еднаш ова се прифати како нормално ќе има злоупотреби од секаков вид.

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Нема конфликт, радикален феминизам ја изедначува жената со имање вагина, и ако не е така, не е радикален феминизам.

А за злобата зборам само жени кои како овде вреѓаат, мислам уште ми стои во глава кога некој рече трансица со кобасица, скроз безобразно.

3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.567
    Епа, да не нае*уваат. :D Дај шо да правиме?

Иначе дечки на Запад дискусијава си прогресира малце од тоалетите и се размотрува за можност малолетни деца да можат да мењаат пол без согласност на родител. Целосно нов левел изгледа. Ама може и за тоалетите да си збориме.

Идеме; Родител 1, Родител 2, Родител 3...
    Име на дете: Да се одлучи само, ќе видиме

Последна измена: 17 мај 2023
    На Gosh, CameliaMiller, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    @Srckata28 јас сега сум збунет околу тоа што е радикален феминизам. Од она што јас имам видено сега (за во минатото не знам како било) сите организации за "заштита на биолошките права на жените" се создадени и водени од радикални феминистки кои покрај правата на жените активно лобираат против транс заедницата или попрецизно кажано транс жените. Англија е центар у светот со вакви организации, и доста се вокални и влијателни, во Англија има повеќе трансфобија денес, во 2023, од било кога. Многу од нив мразат мажи, и не го кријат тоа. Легитимно прашање имам, ова што го опишав е радикален феминизам или не?

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Искрено, не знам како да ти одговарам, да, спаѓа под идеологија на радикален феминизам дека они се борат за биолошки жени и според нив дефиницијата за жена е тоа, но тоа што и јас го спомнав дека има баш онака насилно трансфобични феминистки јас никогаш не би подржала. Пошто едно е да кажеш нема место за транс жените во феминизмот, друго е, како и многу луѓе во темава, да сметаш дека воопшто нема место за транс луѓето во нашето општество.

Од друга страна зависи што сметаш да е против транс жените, за разлика од кај нас, Англија веќе спроведува закони што ги засегаат транс луѓето и е многу понапредна што се однесува до хормони, пример има еден транс маж Езра што ми излегува на тикток што сега почна со транзиција, малце сум запрепастена колку лесно он дојде до хормони, а радикални феминистки се против хормони така да ако се засегаат со некои такви прашања, тогаш да, би било радикален феминизам, но стварно се зависи и до пристапот и се. И јас самата треба повеќе да се едуцирам, пошто иако се 100% согласувам со идеологијата на радикален феминизам, не тврдам дека се правилно спроведува.

На Gosh и crimson им се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Ти сметаш дека феминизмот треба да е trans exclusionary? :worried:

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.146
    Допаѓања:
    180.993
    Дете може и име да смени, така што да го оставиме неименувано најдобро.
    Пошто ROGD е терфовски мит, сите медиуми за тоа известија, све за доброто на:smirk:... децата?:?:

На Gosh, CameliaMiller и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Да. Сметам дека закони треба да се донесуваат според потребите на биолошки жени, да се однесуваат на биолошки жени и сметам дека инклузивен јазик „особи кои менструираат“ е проблематичен итн. За жал, кога ќе се роди жена, опресирана е поради тоа што има вагина, автоматски добива одредена улога во општеството, затоа што така функционира истото и тоа е проблемот за кој треба да се залагаме.

На Gosh, CameliaMiller, Celltica и 2 други им се допаѓа ова.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Што точно би значело ова во пракса? Дај ми некој конкретен пример, како, што и зошто треба да ги исклучува правата на транс жените? Што би се аплицирало на пример на биолошка жена, а што на транс жена?

10. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.005
    Што има радикалниот феминизам да се бори за права на факинг биолошки маж. Ако некој тврди дека е радикал а тука подржува секакви права за транс жени тогаш е далеку од радикал феминист. Нема да подржува транс а со тоа да ги загрозува биолошките жени.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.567
    Теоретичаров на завера ултра-десничарски слаш вмровски види го. Па шо ако е психијатар.|(

12. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    251
    Тоа е бидејќи не веруваме дека биолошките жени се загрозени од транс жени. Нема никаква противречност во тоа што го кажа.

Феминизмот се бори за правата на сите луѓе, независно дали се маж или жена. Ако постои проблем од патријархалните елементи во општеството што ги афектира мажите, феминизмот е исто наменет да ги адресира тие проблеми. Ко на пример toxic masculinity, форсирани gender roles (вклучително за мажи и жени) итн.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.146
    Допаѓања:
    180.993
    Знаеш дека не гледам видеа. Освен шведски документарци.
    Може и вмровка да е, кој ќе ја знае. Башка од минатиот век е, башка жена, може и вештерка е:worried:

Око вадат ако некој каже спротивно од агендата на денот. Кој ја пишува агендата на денот не знаеме, ама сигурно е некој маж.
    И пошто ти мене видео, јас тебе писание]:)
    https://www.nytimes.com/2022/06/15/magazine/gender-therapy.html
    3 недели го читам:sweat:...на рати...уште не ми е дочитано. Ама:!:, интересно почнува. :)

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.146
    Допаѓања:
    180.993
    Кои сте Вие, што верувате или не, и зошто сте Вие меродавни?
    А за токсична машкост, мислам твојата е малку поголема од онаа на оној со трауматизираниот другар.
    Иначе многу фина госпоѓа сум и ретко што ме вади од чевли, ама ти бре човече претеруваш. Важи, и во феминизмот ќе те туриме да бидеш главен, јер тоа е комитет за човекови права уствари(facepalm).

На *Amethyst*, Gosh, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  15. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    251
    Ние сме вистински феминисти.

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.146
    Допаѓања:
    180.993
    Така е.
    ФЕРФ.
    На жени им требало феминистичко движење, мрш таму, жени се за дома.

Почнувам да го разбирам поривот за радикален феминизам, жими се.

...
    Ова вистински, исто ко вмро ќе му дојде:rofl:. И тие имаа вмро вистинска, мислам не завршија славно...
    Не бе друже, не може да не си трол.

На *Amethyst*, Gosh, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.567
    Жено апдејтирај се,:D светот се менува, прогресира... или како год. Oва е сепак Тик-Ток ерата, if you can't beat them, join them, ама стилски.8)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.146
    Допаѓања:
    180.993
    Еве сега...ќе го вмрежам мозокот на мрежата одма:D...само да изгуглам шо гаџет ми треба за тоа8-|

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.005
    А кој сте вие што не верувате ? Мажи?? Затоа што мислењата на мажите посебно за оваа тема не се валидни. Ми дошле некој мажи на темава на женски форум и ќе ми зборуваат бесмислени работи. Ко прво кога се работи за тоа што јас како жена не се осеќам сигурно поради мажите немаш право да ми коментираш. Сите проблеми во светот се започнати од мажите и потекнуваат од нив. Да немаше светот мажи ќе беше побезбедно место за живеење. Се надевам никогаш нема да се дозволи транс жените односно биолошки маж да ми користи женски тоалет или соблекувална. Моите чувства како жена се највжни и не ми е гајле како се чувствува таму некој маж што никогаш нема да биде вистинска жена. Затоа што јас се осеќам загрозена од мажи без разлика дали е станат транс или било каков маж . Пак доаѓаме до заклучок дека сите проблеми во светов доаѓаат од мажите.

На Gosh, *Amethyst*, MyMala и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Некому му прија таква динамика co gender roles. Некому не. Не треба автоматски да се етикетираат како лоши. Не чини ако селективно се форсираат, на пример жената иде 8 саати на работа подеднакво како мажот, а кога ќе се вратат дома подеднакво уморни, мажот си легнува, а на сцена настапуваат gender улогите, и очекува од жената да продолжи во кујна, што е најчеста појава на денешницата откако жената оди на работа исто како мажот.

Исцрпени и преморени, ама битно се моќни, независни силни жени со свој личен приход.
    Денес од жената се очекува сѐ, да работи 8 часа на ден, да готви, пегла, чисти, чува деца и биде добра сопруга. Денес жената е во далеку полоша состојба од кога од нејзе се очекувало само топол оброк и средена куќа.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.