Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Апсолутно не е дискриминација.
    Не може преференци сексуални или љубовни или било какви кои се строго индивидуални да се дискриминација.
    Тоа ти е исто како некој да ми е супер привлечен, ми каже нешто за себе што мене лично ми е тотално одбивно, не го дискриминирам ако не сакам да имам секс со него или не го сакам за партнер.

На *Amethyst*, Alexandrite, Munchmallow20 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Немаат клиторис, можат да доживеат сексуална возбуда преку група на ткива кои се уствари извадени од пенисот и поставени на место каде би требало да има клиторис, и да дупка е, т.е. рана, која не ретко е врзана со пропратни проблеми како крварење, која мораат со направи да ја држат отворена во случаи каде по природен пат почнува да се затвора.

Не може да имаат клиторис и вагина, пошто тоа се цели органи со своја функција. Досега по вештачки пат ни еден орган не е креиран со целосна функција.

Мене ми е сосема ок да си прават што сакааат возрасни луѓе со телото, ама ми смета кога за цели на политичка коректност се искривуваат очигледни факти.

Последна измена: 17 мај 2023
    На Directioner005, *Amethyst*, Munchmallow20 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    https://www.hopkinsmedicine.org/hea...therapies/vaginoplasty-for-gender-affirmation
    Еве точно како се одвива операцијата, има анатомски објаснето преку слики.
    Значи, се добива нешто како клиторис и вулва.
    Нормално, се е тоа надворешно, матка, јајници, не.

4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Страшно. Ама убаво велиш „нешто како клиторис“, нешто како вулва. Внатрешното не постои, ама и надворешното е лажно, маска. Исечен здрав прав орган, само за да се сошие нешто што ќе личи од далеку на вагина. А во текстот не ми се верува дека со „вагина“ ја ословуваат таа крпеница. Ај разбирам новинар да ја нарече така, ама доктор? Зарем не е тоа деградирачки за вас вистинските жени? На сите ви се обраќам, не тебе реинбоу.

На *Amethyst*, Cinnamon Bun и Just.do.it им се допаѓа ова.
  5. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    251
    Мажи феминисти секогаш ќе имаат повалидни мислења од жени ТЕРФови.
    Не грижи се, има и многу жени феминистки што мислат исто ко мене.
    Имало и жени што ги поддржувале мажите што ги ствариле сите проблеми во светот, трансфобичните жени се само следната итерација на таквите жени.

Не е точно дека ќе личи „далеку на вагина“. Сум видел слики од вакви операции и генерално личат екстремно блиску до актуелниот изглед. Немаше жените да ја прават оваа операција ако стварно изгледот е толку далеку од посакуваното.
    „Вистинските“ жени немаат никаков авторитет врз телото на некоја друга жена.

Последна измена: 17 мај 2023
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    Лично мене воопшто не ми пречи кој што сака да прави со своето тело. Ако сака да транзиционира океј, негово/нејзино си е.
    Се изјаснив поназад што ми пречи и зошто сакам да се зачува безбедноста на жените, исто така и делот со медицинските истражувања кои се важни за полот.
    Немам ништо против транс луѓето, ако транзитирале и живеат како транс жени не ни сметам дека се должни да го кажат тоа, освен за медицински причини. И на партнер бидејќи не можат да имаат деца.

На Gosh, CameliaMiller, staycalm и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Ма овде се битни само женските прашања за тоа што нив ги загрозува и тангира, што нас не загрозува мање битно си кажа членката погоре сите проблеми низ историјата сме ги правеле ние мажите дури ни посакуваат воопшто да не постоиме џабе се пењавиш да разбараш некои теории овде.

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.662
    "За вас проблемот е дека можи се осеќате како безбедноста да ви е нарушена. Ама за нас? Кај нас е полошо. We might wanna fuck it." :D

На Gosh, CameliaMiller, Medea. и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Да проблем е ако моча во исто веце со жени ама не е проблем ако се претстави како жена и заведи стрејт маж и го искористи па не е должен да му кажува ако е само за секс така ли беше муабетот погоре.. Свашта

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Во линкот што си го постирала на широко пишува буквално се што напишав :D
    Може треба да читаш и текст некад освен сликичките да ги видиш само.
    Тоа што ти имаш перцепција дека нешто личи на нешто, не значи дека е тоа и дека има иста функција. И без матка и без јајници, вагината е орган сама по себе со своја функција. Има и жени без јајници и матка, па пак имаат вагина, што не е случај со разместување на ткива за да личат на органот.

На *Amethyst*, Angie1432, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Маживе на темава се доказ за тоа што го кажав наназад дека повеќе им е гајле за тоа што транс личност станала заштитно лице на пивото што го пијат, отколку потенцијална загрозена безбедност на жените.
    Ко да, вас може некој да ве утепа, ама што ако нив некој ги нарече геј? :x

На Angie1432, Srckata28, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Кои се тие?

13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Последниве двајца. :D

14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.690
    Допаѓања:
    18.353
    Се добива нешто како клиторис и вагина. Ама тоа е кожа, месо, ткиво. Функција на клиторис нема. Вагината кај транс луѓе нема функција и, сега за сега, таквата личност не може да доживее сексуално запдоволство со стимулација на тој клиторис.
    Освен во огледало што може да види дека е жена, друга функција нема.

15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.800
    @RainBow @Celltica подобјаснила, вагина е орган, како и клиторис, а вештачки создаден орган, целосно функционален се' уште не постои.

.

Ова мажи кога ми дрндаат за феминизам :D Сигурно повеќе знаете за жените од жените, така е.

На *Amethyst*, Medea., Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Carry

Carry Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    33
    Како може вие да зборувате и осудувате некого што он тоа си го праи на своето тело, негово е телото што сака со него ке праи или уште живеете во минатото, разбудете се нема повеке само маж и жена, јаки фраери сте да бевте вакви фраери па да го дигнавте гласот кога мајка почина по грешка на докторите при порогај и го загуби животот ве немаше таму нигде, можете вие трансродовите лица да ги мразите колку сакате ама само за себе а не да пропагирате на убивање на сите што не се како вас, ко прво вие жените не ги цените и ги потценувате а не па некој друг пол.

17. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Да точно кој што сака нека си прави, ама работата е што токму тие трансродови лица пробуваат да се стават на исто ниво со нас или пак над нас жените, па и ни лепат етикети како birthing person, cis-жена, жена со матка, ваква онаква. Го завземаа women's day, спортовите, модните шоуа и ги добиваат титулите врз база на тоа што се симпатизирани како транс. Не ги мразиме али тоа е реалноста.

И да, има САМО маж и жена пријателе. И трансродовите транзиционираат да заличат на едното од тие две. Не целат да станат авион.

На green.eyes, *Amethyst*, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Ne, ne izvrtuvaj, ti otprvo zboruvashe kako drugar ti navodno se osetil privlechen od zhena ne znaejkji deka e trans, pa po poloviot organ otkril.
    Jas tvrdam deka ushte pred taa faza, odokativno polesno kje pretpostavish koga zhena e MTF iako pominale godini, otkolku mazh koj e FTM bidejkji gi imam nabljuduvano dvete kategorii. Za toa shto nekoj bioloshki mazh go privlekuvaat trans-zheni, neka ne chuvstvuva gnev kon drugite. Gledash deka bioloshkite zheni ne pravat takov problem za trans mazhite.

Последна измена: 18 мај 2023
    На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.662
    Парафразирав многу конкретно намерно.

Жени кои не сакаат транс жена во тоалетот се најчесто со страв за своја безбедност пошто нашите стравој идат од биолошки мажи. И ако тие можат да забележат дека се работи за биолошки маж, влегуваме во fight or flight. Некоја имаше пишано и за бегање по уличка, не гледам детално преку рамо кој е зад мене, туку гледам дали е потенцијална опасност или не. А под то подразбирам дали е некоја биолошка жена или биолошки маж. После гледам подетално како личи некој и дали можда сепак ќе е се океј и пак истрипав.

Другата ситуација е дека нешто му било секси, значи перфектна транзиција, и другаров си поминал убо. После го заболи машкоста дека му се крена на биолошки маж, зошто не го сфаќа концептот на транс жена. Му било секси, сакал да ебни. Не е искористен. Не му го стави со сила. Напротив. Имаше избор да речи не ко виде кур. И обратно, ако не видеше кур и ебнеше и си поминеше преубо - пак не е користење. Зошто? Привлечен беше од то. Го сакаше то. Го одбра то. Едино зошто го гледате како проблем е зошто мислите дека е маж во прашање, а не е, и со то ви се загрозва машкоста. Шо не треба да е случај.

И меѓу потенцијално загрозена безбедност, и од друга страна кревка машкост, лудост е да се кажи дека второто е каде каде пострашно.

На CameliaMiller, KateKane, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    @Someonespecial, не те сметам за радикална феминистка, затоа што тоа твоето веќе ги преминува нормите и дефиницијата за феминизам.

Не знам како да го наречам, радикален трансфизам?!

Оти реално, по денешни стандарди, ја сум радикалната феминистка у случајов, шо ми пасира.
    Рецимо, неорадикалка, мех.

До вчера, спортот беше поделен по физички диспозиции, на машки и женски.
    Денес, само транс жени се тепаат да се натпреваруваат у женска девизија, оти СТРАВ од мажите, плус послаб пласман, и на крај во најголем случај лечење комплекс на понижа вредност, и во најлош случај, сексуален фетиш.
    Зашто не посебни девизии?
    Комплекси многу?

До денес, соблекувални и вециња се делеа по тоа што имаш у гаќите, за да се заштитат жените од мажите, али сега ќе правиме заеднички простории за да ги заштитиме првично неоперираните транс мажи од насилство во машки простории?!
    Зашто не посебни вециња за оние што не личат на полот?
    Комплекси многу, и нарцисоизам?

И мене душата ми плаче за деца кои се осакатени за цел живот оти родителите ги кастрирале на 5 години, само оти жена е да се играш со барбики и да носиш фустани, а маж е да играш фудбал и да носиш панталони.
    И мене душата ме боли за транс родители кои заработуваат преку социјални мрежи на децата свои, кои ете баш и они да ти биле транс, види мајката, иако статистички скоро и невозможно.
    Исто како што ме боли за оние транс лица кои не добиле поддршка и помош.

Али вас радикалистите не ви чуе. Дури и ги негирате искуствата на овие лица. Оти не ви пасира со да ќе речам, пропагандата.

Феминизам е за жени.
    Транс жени не се жени, нит некогаш ќе бидат.
    Затоа и се ТРАНС.
    И матки да им испринтаат, да раѓаат, утре коа ќе ги откопа некој, днката машка ќе им биде.
    Никогаш нема да ги носат маките на жената, али си носат нивни маки. Транс маки.
    Они да се жени, и ја ќе ги иам истите муки со нив, шо ги неам.
    И тоа ќе си го бранат, и си го бранат у нивното транс движење.
    Така треба.

Јас радикални транс лица не поддржувам, кои ја множат жената со нула, за само они да бидат таа ЖЕНА.
    Подржувам транс права и подржувам и следам реални транс активисти, кои имаат милионски поголема поддршка, и на кои тука двајца дали им ги знаете имињата, оти машината врти, живела пропаганда и задњи, ова пардон западни вредности, што и да е тоа денес, отиде се у курац, коа негираш наука у 21 век, а се базираш на ЧУСТВА.

И секогаш на грбот на жената, онаа со вагина, со матка, со јајници, живот што дава.
    Најголемата болка на крајот на краевата, се враќаме на исконските болки, животинските инстинкти, она непишаното.

У 21 век, кога жени полуголи соблечени, или у були до преку очи облечени, на телевизии, пред милениумски аудиториум изјавуваат дека не се феминисти, и плукаат феминизам, кога во светски институции државни претставници не го користат зборот жена, и не знаат да не речам не СМЕАТ да дадат дефиниција шо е тоа жена, кога еден мочан ИНСТАГРАМ на денот на жената 8ми Март, во 2023 година, за прв пат и за прв меѓународен ден немаше официјални стикери за да моеш на стори да ставиш, вие тука ми паламудите за феминизам и транс права дека се исто?!

Смрт за ПАТРИЈАРХОТ, смрт за РАДИКАЛНИОТ ТРАНСФИЗАМ, слобода на ЖЕНИТЕ.

Да живее НЕОРАДИКАЛНИОТ ФЕМИНИЗАМ.

Последна измена: 18 мај 2023
    На Directioner005, green.eyes, *Amethyst* и 11 други им се допаѓа ова.