Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Се гадиш пошто си трансфоб. Нема потреба некој кој долго време веќе живее како спротивниот пол и веќе не се приметува, пред секој сексуален однос да изјавува дека е транс. Си уживала во односот и тоа е.

На CameliaMiller, crimson и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Не сум се напнал уопште, мене ме интересира кои се, може ќе почнам да ги следам. Може ќе ми го сменат ставот. А верувам и други ги интересира кои се. Ако не се измислени ликови само за поента да се направи.

И не, не е силување. Не се напнувај :D

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.655
    Ама даде согласност со даената личност. Секој момент шо немаше да ти се допадни нешто можеше да преќиниш, пример ако има полов орган шо не го сакаш. Ама ако од почеток до крај ти било убо и си се согласила на то, се од после е каење после ебење. Дали некој ќе кажи како е роден или не е негово. Би било неетички ако планирате иднина а пример партнерот знај дека е неплоден ради зафатот, а ти сакаш деца. Ама за секс? Нема зошто криви дрини да се исправат ако во моментот на двете страни му е топ.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Се гадам исто како што се гадам од други работи што не ми се привлечни и не се моја примарна, ниту секундарна желба.
    Доста веќе со тоа трансфоб како расипана лента.
    Мора да ме извести.
    Бидејќи ако не мора да ме извести, а јас дознаам дека сум излажана тогаш и јас не морам да седам мирна, туку од ќутек ќе го искршам затоа што сум излажана.

На *Amethyst*, Aнонимус_ и Wideperpetual им се допаѓа ова.
  5. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    Seriozno opravduvate nekoj da ve izlaze za pol i da ve iskoristi za seks, toa gi preminuva site eticki granici i ne ste normalni ako za vas ova e ok.

На Directioner005, *Amethyst*, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Те молам уште еднаш прочитај што оправдуваш.

На Medea. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.655
    Ти уште еднаш прочитај шо мислиш дека е силовање. Навредливо е во најмала рака кон луѓе кои се силовани.

На CameliaMiller, nextredstyle, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Силување е за мене. Не се согласувам да имам секс со транс лице.
    Како ти сега ми кажуваш јас како да гледам на таа работа.
    Значи според тебе е во ред подоцна јас психички да се пореметам за да некој транс не се чувствува дискриминирано?

На Directioner005, *Amethyst*, Medea. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Ја се извињавам шо ќе ви ја расипам забавата, ама транс маж да ве лаже до тој степен да стапите во брак, не е можно, првично оти пенисот нема никогаш да му е ист ко на цис маж и одма ќе познаете, мислам дека дури и на прво видување.

Во ред е некого да не го привлекуваат одредени полови органи и тоа не е трансфобија.

И научете што е силување, не се брукајте.

На CameliaMiller, Ketchup, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Искрено, исти размислувања како членот што смета дека најголем проблем во врска со транс луѓе е што неговиот другар наводно добил орал од транс жена.

Луѓе, ако не можете да приметите дека некој е роден како другиот пол како може да е лажење, what. Секс е само атракција, не ве лажат дека ќе ви направат деца.

На CameliaMiller, Ketchup, crimson и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.801
    Поназад во темава беше спомнат друг случај, за кој беше нападнат другарот на членот, како тоа физички му се допаднала транс жена а одеднаш му станала одбивна дека уствари не била жена, туку маж. Епа не е дечкото крив, мислел со жена си има работа. А за, како што велиш, целосно транзитирани, со операција, каде сосема личат на жени и станува збор за привлечност или врска, а кога се работи за врска, со кого сакаме а со кого не сакаме да имаме нешто, тоа се преференции, а не фобии ни дискриминации. Да имаш аверзија кон сите транс лица, фобија е ама не е фобија тоа каква личност не сакаш во близина, личен избор е.

Последна измена: 18 мај 2023
    На Directioner005 и nextredstyle им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.655
    :D

Ти се согласуваш за однос со личност.

Ако ти е толку важно да не е транс, чак и ете, да постои атракција меѓу вас, кажвај пред однос "ако си транс неќам". Пошто очигледно не гледаш на согласноста како да си ја прифатила личноста, па твое е да специфицираш и нахнадни идентитети. Оти тебе ти менва.

На CameliaMiller, nextredstyle, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Зошто пред однос јас да кажам дека не сакам со транс, а не лицето транс да ме извести дека е транс?

14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    А едно прашање, ако вашиот маж утре ви каже дека е транс жена и сака да смени пол, исто ќе се загрозите или? Пошто очигледно изгледот не е битен туку лепенката.

15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.785
    Допаѓања:
    169.655
    Пошто ти неќиш со транс и тебе ти менва. Не можи партнерот да си годи шо се можи ти да неќиш и пред секс full disclosure да напрај.

На KateKane, crimson и Srckata28 им се допаѓа ова.
  16. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Леле не сум спремен за репликите што ќе ги добиеш на ова :(

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Какви ти се тие операции каде што не може да се примети жити се. Жена со пластичен доле нема да ја приметиш? Или маж со исечен пенис и некое симулирано дупче ќе ме излаже дека е вагина? :D
    У секој случај е лажење, неискреност, силување. И не е никава фобија да ти се згади од таков преварант.

Да, постои basic маскирање и advance маскирање т.е. криење на полот. Basic е каде што на пијано може и некој ќе те излаже дека е „спротивниот пол“. Advance маскирачи се многу ретки, со преку 10 хируршки интевенции и пластични хирургии. Но во кревет и сите се познаваат.

На *Amethyst* и Medea. им се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.658
    Допаѓања:
    39.505
    Некој сака да има секс исклучиво со биолошки мажи/жени, на некој не му смета и особата да е транс, некој може преферира само транс луѓе. Не можам да се согласам дека изборот е дискриминација.
    Исто така ми нема логика товарот на прашањето да падне на другата личност бидејќи сепак поретки се транс отколку цис луѓе.
    Не би рекла дека е силување, ама не е ни коректно.

На *Amethyst*, CameliaMiller, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Значи според тебе јас треба секој што го запознавам да го прашам дали е транс, а не таа една личност што ќе ја запознаам да ме извести дека е транс?
    И дали е во ред некој да те лаже тебе, а го покануваш во кревет?
    Еве не знам.
    Јас не верувам во onenightstand.
    Значи свесно ќе ме лаже со денови кој е и што е.
    Според тебе тоа е во ред?

На *Amethyst*, CameliaMiller, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    I mean, јутуберката NikkiTutorials подоцна во врска кажала на нејзиниот дечко дека е транс. Она од 11 години почнала транзиција, што воопшто не оправдувам, но во нејзиниот случај буквално добро е што и она сама се сеќа дека е родена била ко маж.

Јас вчера гледав како изгледаат транс вагини, искрено да сум машко и јас би помислила дека е само уште еден изглед на вагина, како би знаела дека е фејк.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.