А демек не може некој да се боцка ако има дијабет или прима клексани. И само врз основа на нечиви дупчиња на телото треба јас да помислам дека е на хероин или транзитира? Стереотипи многу?
Стрејт личност очекува да има однос со стрејт личност. Ако е излажана, тогаш е и измамена оти дала согласност за однос со личност од спротивен пол, не со транс. Дали е силување или не, во различни правни системи различно ќе се толкува. Ама, да не можеш да направиш разлика помеѓу оперативно направени дупка или стап и the real thing е смешно. При соблекување гледаме како ни изгледаат деловите. Плус, транс не можат сè да сменат одеднаш.
Ко што вегани не се живи ако не дознае цел свет дека се вегани, така и транс, голем дел од транзитирањето е барање на посебно внимание. И сеа као ќе се кријат, нема да кажуваат дека се транс. Ахам.
Случајно ми излезе веста. Како било откриено дека се мажи? Кој рековте дека е скаран со науката? Се едитирам да појаснам поента, човек роден како маж, што сака нека прави, нека менува, пак останува маж. Исто и жената. Полот е вродена карактеристика што не може да се негира. Идентификувај се како сакаш, ама факт е дека си роден каков што си. Транс жена и жена не се и нема да бидат никогаш еднакви, и тука нема омраза туку факти.
Jezivi ste, takva izmama ima i definicija Rape by deception. Bukvalno moze da istraumatizira strejt licnost koja ponatamu moze da ima problemi u seksualniot zivot, da razvie averzija na seks ili da se plasi da ima seks. Zamisli koj muabet e na nekoj izmamen i istraumatiziran da mu kazes deal with it.
Има различни научни методи за да се утврди дали некој бил маж или жена. Така што, вакви транзиции и безуспешно убедување дека го постигнале посакуваниот ефект не водат никаде. Не знам дали имате гледано документарни емисии кадешто транс лица кажуваат дека транзитирале и подоцна се покајале, пред се, зашто родовата дисфорија им била се уште присутна. Затоа и кажав претходно дека има различни можности како да се намали родовата дисфорија.
Исто така и ова го кажа: Не дека е важно, нивна врска и нивна работа, можеби немале секс и решиле да почекаат до брак Јас мислам дека треба да си целосно искрен пред партнерот, за се, за да имаш здрава и среќна врска. За секс за една вечер не можам да коментирам, има секакви ризици кога не го знаеш партнерот. Ама свесно се пушташ во таков ризик. Од една во друга крајност се оди во темава, од комплетно неприфаќање и одвратни споредби и зборови што не сакам ни да ги цитирам, до никаква почит кон жените и тоа што 10 страни веќе го пишуваме. Или десно, десно, додека не се чуе жената и комплетно се избрише, или истото само лево. @staycalm не сите радикални феминисти ги исклучуваат транс жените, ама далеку од тоа дека тоа движење постои само за да се занимава со cis vs trans дискусии. Имаме далеку посериозни проблеми за решавање.
Ај цели имиња, за да не си погодувам кој е кој. Шапиро може да биде Бен, кој е сѐ само било каков ЛГБТ активист не.
Ако со некој дејтам со недели, и од коа ќе види дека почнувам да имам чувства за него, ми каже дека е транс, тоа е емотивна манипулација и злоупотреба. А па уште на прв секс, има да гори. Ја пример не би била со транс особа, оти сакам да бидам со некој со кој деца можам да имам. И шо сеа, ќе ме тужи некој? Трансфоб сум, бегам ко од шуга, сакам у логори да ги стаиме? Али ако некој сака послаби, повисоки, плави, ок тоа може небитно е, али да сакаш со маж или жена да бидеш, а не тоа нема шо да бираш, одма на робија. Со кој памет бе? Не е силување, али дека треба да постои законска рамка каде можам да го тужам,да, што да не? На исто стојам и ако некој е женет, лаже за години, име, идентитет, а па не дај боже за некои сериозни болести. И не знам што ви е смешно дечкото што некоја транс го прелажала, едино е глупо шо очигледно била згодна да му го испуши, али да ја онади премногу педерски му било. Да не бил со другари, сто посто би завршил работа. Еве има некој вирален пранк затанува еден лабилни мужи на улица и као ај лапај се со девојкава, ќе се излапаат, и оп ама маж е. И се со цел подсмев и понижување. Па и на интернет ги става уште. Тоа ако не е за тужба, еве на не знам што е. Али ок, малце двојни аршини.
Пред да стапиш во брак те прашуваат за овие работи, болести меѓу другото. Имаш право да поништиш брак ако лажел дека нема а има нешто сериозно.
Жените имаат стопати повеќе привилегии од геј мажите лол. И цис жените имаат нешто илјадапати повеќе од транс жените. Феминизмот е за сите луѓе. Точка и крај.
Не треба да се лаже партнерот за таква работа. Може да биде многу трауматично. Се додека не повредуваш никој прави што сакаш.
Со оглед дека овие се и најголеми анти феминисти, не знам баш како се вклопуваат во реторикиве ама добро.
Не го знаеш ти посакуваниот ефект. Не им е целта целосно биолошки да станат жени или мажи, туку колку што е поблиску до тоа. И најголем дел од нив се задоволни од транзицијата.
Лол, геј мажите можат да бидат едни од нај сексистички суштества. Не си слушнал како зборуваат за жените и за женското тело. Као демек шала фуј вагина, фуј менструација ама заслужуваат едно три шамари. Феминизмот е за жените и нема прогрес без тоа да се прифати. Пошто отпорот да се прифати дека нешто се прави затоа што им треба на жените и да се поправи општествената положба на жените е СЕКСИЗАМ.
Чекав да ми каже за нив ли станува збор за ова да го кажам. Први се да застанат против било кој феминист. И плус ми ги најави како транс активисти, а они се анти транс на најјако. Ваљда другото и е простено пошто се анти транс