Ни тие немаат авторитет да контролираат што ти носиш. Само вие трансфобите тој лажен авторитет пробувате да го наметнувате врз туѓи луѓе. На транс луѓето не им сметаат реклами со цис луѓе.
Година 2023, УК, нема место за луѓе со машки гениталии во женски затвори. Што ти праи лажна паника и никаква статистичка поткрепа значи. https://www.gov.uk/government/news/new-transgender-prisoner-policy-comes-into-force А кој што сака слободно нека носи, само не значи дека јас ќе го носам истото. Ќе видиме што е иднината.
Добро, уште се објаснуваме со овој? Овој ти е од оние шо знаат дека не се у право, него продужуваат даље оти сакаат да нервираат и иритираат. Мех.
Тоа е ради лажна паника и неосновани статистички податоци, јасно. Глупи глупи жени. Ау, и его трип и god complex имаме . Ова во делузии или во идентитети спаѓа?
Јас себе си се сметам за прилично либерална личност. Апсолутно немам проблем некого да го именувам со саканото име и со саканите придавки. Апсолутно имам проблем со биолошки маж во женски спорт, тоалет, пресоблекувална, затвор, шелтер. Разбирам дека транс жените не се чувствуваат безбедно кога треба да користат заеднички простории со останатите мажи. Токму дека сум жена, точно знам од каде доаѓа тој страв. И да, сметам дека не е во ред транс жена да мора да користи машки тоалет или пресоблекувала но во исто време подеднакво не е во ред жените да бидат приморувани да ќутат и трпат и да прават како што ќе им се каже и да дозволат нивната безбедност да биде погазувана. Не се проблем самите транс жени, туку опасноста лежи во опортунистичкиот пристап кон избегнување на било какво регулирање кој има пристап до тие простории. Буквално, денес доволно е предатор да стави кармин и да каже дека е жена и да бара да биде пуштен во женска пресоблекувална. За транс лицата имам максимална поддршка, ама интернет активистите кои се јаки на тастатура а веројатно транс лице виделе само на слика? Само полошо и прават на каузата за која као се залагаат. Место поддршка, само ќе ги отуѓат потенцијалите allies. Не треба да се бара некој да се самозапали себе си за го стопли другиот. Ниедна жена не треба да ја жртвува својата безбедност за некој друг да се осеќа валидирано. Потребен е дијалог, дискусија. И потребни се контруктивни решенија кои нема да бидат на штета на жената.
Кога лепиш етикети, треба да очекуваш и дека ќе ти залепат. Етикетите мизогинист и гинофоб заслужено си ги доби.
Не ми е гајле што мислат трансфоби за мене, брат. Секоја можна дискусија што сакате да ја направите ги игнорира фактите дека на места каде што има вакви инклузивни закони нема никаква реална опасност од тоа цис маж да стави кармин и да малтретира жени во веце. Нема потреба за дискусија - жените немаат право да креваат лажна паника околу нешто што не е реалистично.
Сам си покажуваш дека мразиш цис жени. Викај брат на брат ти или братучедите ако ги имаш. Да ти повторам, јас сум женско.
Епа, научи дека не секоја жена сака така да ѝ се обраќаат. Исто и со цис. Мене цис ми е ок, на други жени не им се допаѓа.