Мене лично најзагрижувачки ми е што сите вие “либералци“ толку (не)свесно голтате се што ке ви се стави на маса, што утре кога ке дојде на ред прашање за педофилија вие сите сочно ке го проголтате како нешто нормално. Јер вас толку ви е испран мозокот да нормализирате се што е ненормално и “ван памети“.
Не се секирај, за нормализација на педофилијата цело ова време се задолжени конзервативците и нивните идеологии.
Па види членот поназад оправдува слободен пристап на чичковци што наводно се осеќале ко жени во женски простории кај што може да има и деца. И не гледа никаков проблем со тоа. Ова ако не е почеток на оправдување педофилија...во најмала рака е језиво. Или па не разбира дека педофилија има повеќе форми. Ама битно е либерте за лгбт луѓе па ќе му простиме.
Не знам како го поврзуваш тоа со оправдување педофилија. Не се ли машки деца потенцијални жртви на геј педофил во машко веце? Ако се водиме според логикава, сите деца во вц се во опасност. Бидејќи постојат педофили без разлика како се идентификуваат. Целокупно, либералните вредности сега најмногу се залагаат за consent што апсурдно е да се каже дека левичарите ќе почнат да нормализираат педофилија....ај малку да погледнеме пошироко и во минатото, каде избиваат најголемите педофилски скандали? Кај нас границата кога дете може да даде согласност за секс со возрасен не беше до пред некоја година 13-14 години? Тој закон кој го донел, транс заедницата ли?
Не го донеле транс луѓето тој закон. Муабетот ми е дека велиш дека само конзервативците можат да оправдуваат педофилија а јас тука чисто ти давам пример дека некогаш и либерте луѓе оправдуваат свесно или несвесно такви гнасотии. Дека не е секогаш конзервативци = лоши и либерте = добри. И членот е пример за тоа.
Цитирав мислење што поттикнува страв и е неосновано, не дека стварно мислам дека САМО конзерватвиците оправдуваат педофилија.
Не е гнасотија транс жена сосема мирно и пристојно да користи веце/соблекувална независно од како изгледа.
Stay tuned, тоа е следно. Веќе педофилите се изјаснети дека педофлијата била сексуална ориентација, како и сите други. Не е далеку и тоа.
Знам, зашто веќе во некои школи во САД не смееш да кажеш педофил, туку љубител на млади личности. Така и тука ке биде, ке го проголтаат и тоа тука и ке видиш како ке нѐ убедуваат тука дека и тоа е нормално, дека и тие биле луѓе со “нормални“ сексуални желби и остало. Језиво е како немаат осет за тоа до каде треба да се има граници. Кој што сака нека прави со себе и со свое тело и у кревет, ама нема потреба да го нагласуваат тоа и да ги мешаат децата во истото.
Што значи консент? Колку стара особа може да даде согласност и за што? Ако се нормализира дете од 7 години да избира род, без притоа да има појма што е тоа, да избира пуберти блокери на 11 или на 8, зошто не би можело да избира и шодае друго? Нели линијата беше повлечена-не прави штета. А штетите што си ги прават на себеси без да бидат свесни и информирани во што влегуваат не се штети? Опасен преседан е ова со пикање на децата кајшто не им е место, и не ми се верува дека дискутираме нешто толку апсурдно што не ми се верува дека може да биде возможно, а камоли нормализирано. И еве сме, тука, го живееме апсурдот. Не е тема педофилија, ама е тема експеримент. И ова сега, со децата е експеримент. Еве ти уште еден ,,експеримент,,угледен господин, крем де ла крем https://www.dw.com/en/berlin-authorities-placed-children-with-pedophiles-for-30-years/a-53814208 Да ви се мочам на експериментите, во сите можни вецеа, машки, женски и останати
Ме интересира кога ќе се постави граница меѓу она што е нормално и она што не е. Само што дознав дека постои и transrasial. Белец што се чувствува како црнец. Имa и transabled. Лице што се чувствува хендикепирано, па датирано е дека одредени индивидуи намерно се ослепуваат или сечат екстремитети. Во Таргет нашироко се бута лгбт агендата, печатена на бебешки бодиња и детски облеки. Со оглед дека се работи за сексуална определба, која е полезноста од форсирање на нивното движење врз бебиња. Исто како да си го однел бебето на митинг. Тогаш нека се самораспуштат психијатрите бидрјќи сите сме нормални со нормални идентитети. Ми излезе и видео со жена како си ја гушка Ајфеловата кула, бидејќи е заљубена во неа. Се е кул, се е во ред. Сакајќи да бидете над, ве филтрираат низ своите агенди и голтате се што се сервира. Сакаат да бидат жени по изглед, а да уживаат привилегии на маж. Јас сум за напредок на медицината. И да почнат и матки да вградуваат, па дај боже еден ден и менструација да имаат и да раѓаат. На првата болка, ќе фрлат периката.
Типов што го спроведувал експериментот умрел во 2008 и бил приврзаник на идејата за прифаќање педофилија, да. Каква му е улогата во темава? Не знам дали не разбирате дека тоа што поврзувате прифаќање на педофилија и транзиција на транс луѓе е врска што само вие ја гледате и си ја измислувате. Се фаќате за линк што не постои ниту пак ќе постои. Во школи во Америка бил забранет зборот педофил. Барем попаметна лага да измислевте.
Не сум читала за други школи, ама имаше вест за едно средно школо во Тексас. Професорката по англиски ги терала учениците наместо педофили да велат minor attracted persons (MAPs) и да не им судат.
Не знам зошто не знаеш да одговориш на прашање- кога малолетно лице е способно да донесе одлука. Толку беше прашањето И родот почна како експеримент на некој болен ум, иначе исто фин господин, ако ја имаш прочитано сродната тема. А ако ја немаш, да повториме -господинов поставува теорија која во пракса пропаѓа. Ама хо гивс а шит- илјада пати повторена лага, станува вистина. https://www.simplypsychology.org/david-reimer.html
Океј ако не педофилија, ова другово со претставување на хормонските терапии и операции врз деца така невино како вештачки трепки да ставаш е еден друг вид злоупотреба и манипулација
https://townhall.com/tipsheet/mattv...for-pedophiles-is-peak-woke-insanity-n2599200 https://neonnettle.com/news/17325-m...ke-books-gets-banned-from-high-school-library https://www.mysanantonio.com/news/local/article/el-paso-teacher-fired-pedophile-17424879.php оваа па фала богу ја истерале.
Не ти значи ништо оваа хистерија. Еве самото школо било против ова и ја отпуштиле професорката. Вториот случај не ти е ни објаснет - што точно нашла таа мајка? Конзервативците водат теорија на заговор дека се поврзано со ЛГБТ деца е педофилско, па тоа ништо не значи без повеќе информации. Тоа дека педофилијата станува дел од woke културата е чиста теорија на заговор и лажна паника.
Може не оправдувате дел директно педофилија ама полесно им давате пристап со тоа дека секој што ќе му прдне е жена