Ами како тој што бил ненормален и експериментирал со деца и педофили, така и овие што ги швркаат со хормони и им сечат гради, пениси на деца се ненормални. Нема разлика!
Ти поставија поназад пример. Месарот Ендру Милер И пред да кажеш дека еден не ги дефинира сите, да се согласувам. Само што ти и за него ќе речеш дека тоа не било транс жена туку цис маж. Ако еден нема врска, не знам зошто би се негирало дека е транс. И тоа ми смета во целава работа. Еден не ги дефинира сите ама сепак сите по дифолт се срцки.
Значи некој некаде во некое школо на другата страна на светот рекол дека педофилијата треба да се прифати и некако тоа ги опфаќа сите либерални луѓе и значи дека за три години ќе имаме марш на педофили? Make it make sense. Еве те прашав и поназад, според оваа логика и сите деца во машки простории се во опасност нели? Тогаш да ги банираме сите мажи од стапнување надвор од дома и готово....
Мажи во машки простории може да бидат, може и не опасност. Ама маж што вели дека се осеќа ко жена, а апла личи на маж, во женска просторија има само една цел. Тука нема што да му ја мислиш.
И официјално Дилан е лезбејка... Со кур, али лезбејка. Али ок, сеа слободно ќе може да си го мава коа ќе иде у женски вециња. Изренда тоа коската у брадата за полесно да пере мозок на простата раја, али таквото не го гибна.
Не знам дали на истото видео мислиме ама тоа кај што кажува дека е лезбејка не е од сега. Нема везе. Во истото па кажува и дека би сакал да забремени од жена Иначе вака сум гледала такви видеа у обид да се просветлам за транс проблемите ама како копам подлабоко, сфаќам дека е отидено у курац оти тие најгласните се фаци као Дилан. Еве и него го бранеа тука позитивен дека бил.
Додека во Македонија се прикажува филмот „Што е жена?“, погледнете кој му е пинуван твит на Елон Маск
Растен сум од мал низ Европа и од секогаш сум полибералин во однос на луѓето со различни сексуални ориентации. Никогаш не ми е било проблем додека 2ца возрасни прават што сакаат, се разбира со заедничка дозвола. Но што е ова сега- Транс луѓето веќе не барат прифакање од општеството, тие ја наметнуваат нивната идеологија на сите, па и полови бришат. Кој им ја даде таа моќ? Како што рабрав во ЕУ морале еден ден од неделата машките деца да ги облечуваат во фустан (нека ме поправи некој ако сум грешка). Е тоа е веќе целосно наметнување на нивната идеологија врз други. Кое дете знае шо сака да биде толку мал?? Ке ми каже синот женско сум на 6 години и јас пол ке му сменам, како да не. Може да ми каже дека е ајкула, значи ли дека е ајкула? Оставете ги децата, немат појма кој се и што сакаат. И припадници на ЛГБ заедницата, мора под хитно да се одделете од Т, ке изгубете се што сте оствариле заради нив, и ако сакате паради правете ги културни, а не со сва и свашта- и со тоа правете одбивност кај лугето. Наместо да покажете дека сте луге како нас-вие правете обратно, дека не сте! И поздрав до министерствата, што наместо да видат дека народот умира, да покачат плати, да инвестират во здравство, во образование,во студенти - тие првин родова идеологија Тоа најбитно е другото ни цвета. Зимаме 3000 евра плата, па уште тоа ни остана.
Менсплејнинг е само кога некој ти кажува нешто што веќе го знаеш. Ти немаш поима што е жена. И не се само транс жени и мажи кои ви го кажуваат ова. Очигледно ги игнорирате и големиот број на цис жени кои им даваат заслужена поддршка на транс луѓето. Вистинските жени феминисти во светот денес, не вие имитатори. The audacity of TERFs. Буквално се што кажа е грешка.
А ти како машко, знаеш што е жена. Ај не заеб***ј. Ти треба да кажуваш што е жена?! Не си се родил жена, нема што да филозофираш. Точка.
Зошто како маж не би знаел што е жена? Вие трансфобите нема што да филозофирате за родовиот идентитет - малце над ваше умствено подрачје е. Еве јас сум маж и можам да кажам дека транс жените не се мажи, ако така повеќе ти одговара.
Бидејќи не сите категории на луѓе се база на нечијси идентитет. Родовиот идентитет е. Затоа и се вика родов идентитет. Не е ни ова единствениот општествен продукт кое го има ова својство. Твоето име е исто базирано само врз тоа со кое име се идентификуваш и можеш легално да си го смениш кога сакаш.