Бидејќи не постојат психолошки докази дека ова е вистинска појава кај луѓето, дека имаат ментална потреба да се идентификуваат како различна раса. За транс луѓето постојат огромен број на психолошки истражувања што го докажале овој факт.
Можеш ти да мењаш што сакаш, ама не можеш да пораснеш ни еден сантиметар повеќе. Инаку може и како Родман да се идентификуваш, not my problem, not Rodman' s problem
Според новите движења, постојат повеќе од 100 родови. Тоа се глупости и е наметнување на трансродовоста како нормална појава. Притоа сигурна сум дека повеќе од половина поим немаш што значат.
Како да сфатам што е жена кога во дефиницијата го користиш истиот збор. Ако ти речам дека мачка е животно што изгледа како мачка, како ќе сфатиш што е мачка?
И секој што се идентификува како Родман е Родман. И јас сум Родман, кој ми ги украл милионите од сметка мме
Сме го имале овој разговор. Постојат вакви кружни дефиниции. Наврати се малку на темата и прочитај ги пак работите. Тоа што не можеш да сфатиш кружна дефиниција што е не е мој проблем да ти објаснам.
Ама која е поентата на кружна дефиниција ако не сфаќаш што е на крај? Океј си кажал кружна дефиниција и? Не сфаќам пак што значи зборот кога за да ја сфатам дефиницијата треба да го сфатам зборот и обратно. И што си објаснил на крај? Ништо
Дефиницијата е перфектно јасна и свесен сум дека ја разбирате. Проблемот што го имате со дефинијата е што не ја сакате, а не дека не ви е јасна. Тоа е твој проблем ако немаш доволно елементарно знаење да ја разбереш. Јас и голем број на други паметни луѓе немаме проблем да ја разбереме.
Не е јасна. Ти ако прашаш што е биологија? Јас да кажам биологија е биологија. Не е јасно. Ништо не си кажал всушност.
Жена не е кружна дефиниција. Само не сакаш да објасниш детално зашто знаеш дека тоа е контра ставот што тука го имаш.
Моето детално објаснување е дека е кружна дефиниција. Тоа чисто значи дека не постои никакво својство кај жените кое важи за 100% од жените во светот.
Јас би рекла жена е личност (возрасна единка) чии фенотипски карактеристики кои ги поседува се исти или слични со фенотипските карактеристики определени од генотип со секс хромозоми XX односно самата има генотип 46, XX Посложено а поразбирливо
Таа дефиниција постои, но се однесува само на полот жена. Не се прифаќа како дефиниција за родот жена.
Ако идеме според оваа идеологија, дали ако детето ми каже дека е ајкула/делфин што год океанско морам по дифолт да го фрлам у океан, за да неговиот идентитет не се почуствува загрозен? Така и со овие...