Искрено стварно не знам колку треба да биде естрадиолот. За тоа оставав да се грижи докторот и му верував. Ендометримут мислам ок ти е (меѓу 9-13 е оптимално). Како помина на контрола? Фала. Овој пат ќе се разминеме, ти ситно броиш веќе .
Ne. Prv pat. Do sega dva svezi i eden krio sum imala, ama bese na priroden ciklus samo so stop injekcija. A sega nemam stop injekcija izgleda deka nemam ovulacija radi dekapeptilot. Mesani emocii, i mi se place i mi se raduva i euforija vozbuda i strav, fmqpowecjdjsncjcjdjsjsnskeitoy. Ete vaka
Cheering for you sista!! Momentalno sum vo 3*3 estrofem i dekapeptil. Imam kontrola utre, da pocnemo so progesteron. Vcera 9ti den, endometriumot mi bese 8.5.. mi rece da prodolzim uste so ista doza. Ke napravime transfer na dve blasto, fingerscrossed ovoj pat neka bide third time the charm. Isto i za tebe
Девојчиња, се спремам за трансфер со замрзнати ембриони и ќе ми биде прв пат па би замолила некоја членка да ми пише како иде цела постапка. Може и во лп.
Како и кај ивф има различни протоколи и докторот одлучува како ќе оди постапката. Првиот пат бев на "природен" циклус. Пиев летрасан 2×1, 5 дена. Прво ехо на 11 ден и ми мереа мислам естрадиол и лх ако не се лажам. Следевме состојба на ехо на 2-3 дена и имав уште две мерења на хормони. На крај примив стоп инекција и 5 дена после овулација ми вратија 5 дневен ембрион. За жал неуспешно беше. Терпија неколку дена пред трансфер пролутекс, декорин, бускопан, диазепам на ден на трансфер. После трансфер - пролутекс, бускопан (5 дена), декортин(5 дена), диазепам (2-3дена), клексан, утрогестан. Вториов пат бев на контролиран циклус. Од 21 ден триптофен по пола ампула, до десети ден од циклус. Потоа ми мереа само естрадиол и овој пат докторот реши да го вратиме на трет ден (како што си беа замрзнати) и овој пат беше успешно. Терапија пред трансфер - клексан од 5 ден од циклус, аспирин преку 1 ден, естрофем 2×2, 2×3, 2×4, 2×5 (на три дена се менуваше дозата). Неколку дена пред трансфер пролутекс, бускопан, декортин, утрогестан. На ден на трансфер диазепам. После трансфер - клексан, аспирин преку еден ден, естрофем 2×4, 5 дена бускопан и декортин, 2-3дена диазепам, утрогестан, пролутекс. Ако те интетесира уште нешто слободно пиши. И со лесно
Deneska ke vi kazam edno cudo sto se sluci na edna moja prijatelka imase transfer so zamrznati embrioni vo new born klinik kaj dr trajkovski Vladimir go pravese ivf I vo cetvrtokot na 12 den od et betata I bese 2.54 I dr trajkovski I bese rekol da prekine so terapijata I da ja ponovi betata deneska vo istata laboratorija I denes betata I bese 30 transferot I bese so blastocysti I sega se molam betata da I raste vo cetvrtok treba da ja ponove pak inace I na mene mi se sluci slicno nesto pred 4 god I da mi kazuvase nekoj nemase da veruvam prvata beta na 13 den mi bese 104 vtorata 113 tretata nad 5000 oti moze da se sluce greska vo lab I koga ke mi tekne I sega se smeam koga mi se javi mm da mi kaze oti tretata beta e nad 5000 koga go prasav dali e siguren oti e nad 5000 a I on bese veke iskusen da procita rez od beta I ete ja mihaela veke e 3 I pol god ziva I zdrava
Devojki, ja procitav celosno ova tema, mi trebase nadez vo ovoj momentalniot mrak sto se naogam, posle tri neuspesni obidi za da se zabremenim, deka ke uspeam i jas vo ova golgota. I znaete sto? 90% od vas ste zabremenile posle nekolku obidi. mnoguuu mi dadovte nadez
Здраво на сите Се спремам за трансфер со замрзнати ембриони Почнав од денес со циклопрогинова но ми дадоа и спреј вулвоваги Дали некоја го користела дали да почнам одма или да чекам да заврши циклусот Што друго би ме советувале да се испита или да направам пред трансферот Убав ден на сите
Здраво! Тие што сте правеле трансфер со замрзнати ембриони ве молам да ми кажите на кој ден од циклус ви ги вракале ембрионите? И колкава ви била дебелината на ендометриумот?