Трансфер со замрзнати ембриони

Дискусија во 'Бременост' започната од kukla21, 1 април 2017.

1. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    Со каква терапија се почнува на 2ри ден за природно-модифициран циклус? Мене докторот ми рече да отидам на било кој ден од 2ри до 5ти ден, мислам дека сака да одиме на трансфер со природен циклус. Дали има предности на еден протокол наспрема друг, како одлучува докторот по кој протокол ќе се оди?

2. Prinsess_Eva

Prinsess_Eva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    924
    Цикло прогинова пијам само

3. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    627
    И јас така бев, на 14ти ден од циклус па на 16ти пак и тогаш примив стоп инекција и после 5 дена правев трансфер.

На Prinsess_Eva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Од што зависи дали ќе биде на природен циклус?Јас правев еден трансвер на природен со замрзнати бласто но неуспешно.Сега овој месец ќе правам пак трансвер.Кај мене се е во ред и цикус и овулација само ми одстранети јајцеводите.

5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Nema prednosti, sekoj organizam e razlicen. Spored vasata dijagnoza si odlucuva doktorot na koj pritokol ke ve stavi. Obicno prvo se pocnuva so priroden ciklus, ali sepak soglasno istorijata na sekoj pacient razlicno se primenuva. So srekja

На Rosberi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Девојчиња, ми се ближи 9ти ден од циклус и треба да идам на ехо. Сеуште примам триптофем по пола од 21 ден на претходен циклус, почнав со естрофем од прв ден на овој циклус и од трет со клексан, деновиве треба да вметнам и аспирин. Ме интересира што да очекувам од тој преглед на 9ти ден. Дали тогаш ќе ми го закажат трансферот или ќе треба пак да идам. Какви се вашите искуства? Во глобала до сега никогаш не сум имала тенок ендометриум, секогаш ми бил како што коментира докторот совршен за соодветниот ден кога ме прегледува, се надевам и сега ќе биде така.

На tina2018 и AniSk им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Најверојатно ќе ти го прекинат триптофемот и ќе мерите естрадиол. Во зависност од тоа ќе ти прилагодат доза на естрофем, ќе се следи ендометриумот до каде е. Мислам дека ќе имаш уште некоја контрола пред да закажете трансфер. Би требало веќе да се вклучи и аспирин, ако имаш мутации и препорака од трансфузиолог. Мене мислам на 7 ден ми го вклучија.

8. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Вклучен е да, треба да почнам од утре мислам, треба да проверам во шемата.
    Фала ти мила.
    Кога мислиш дека ќе ми биде следен преглед?

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ако не се лажам на 2-3 дена ми закажуваа, ама јас прва контрола имав на 12 ден. Како и да е имав уште 2 контроли и на третата веќе ми го закажаа трансферот.

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Со триптофем?

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Триптофем претходно ми беше пишано во шема да го прекинам после 10ти ден од циклус.

12. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    627
    Здраво девојки, дали знаете колку е трансфер на замрзнати ембриони во Плодност?

13. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Drugarka plati 50.000 transfer plus terapija, toa plus ja kostase. Najskapi se za transfer Plodnost

На Bislimska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    627
    Претерано е! Ќе пробам да се ценкам, попуст за стар муштерија грр хаххаха.
    Поевтино ќе ми дојде во Скопје да ги префрлам и пат барем нема да трпам.
    Фала за инфо!

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    Девојки, дали некоја од вас има правено трансфер на природен циклус, ама конплетно природен дури и без тригер/стоп инекција?

16. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas. Ednas i ovoj mesec po vtor pat pravam.

На tina2018 и Rosberi им се допаѓа ова.
  17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    5.927
    Јас. Комплетно природен без стоп.

На tina2018, princess5 и Rosberi им се допаѓа ова.
  18. Rosberi

Rosberi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    362
    Дали тоа значи дека не примавте баш ништо? Како одредивте овулација, само со следење на LH и ехо?
    Јас бев на природен циклус но примив стоп инекција (како пред пункција таа), но потоа настана грешка во терапијата и го откажав циклусот. Сега докторот вика да одиме наредно со стимулиран циклус, а кај мене стварно не гледам потреба од тоа. Единствено што ќе биде полесно да се пресмета денот за трансфер.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Kaj mene nastana ovulacijata prirodno. Samo progesteron i kleksani posle primiv. Ne bese uspesno. Sega pak so ist protokol idemo. Pa ke vidime..
    Mnogu polesno e da se odredi denot na transfer so kontroliran ciklus i zatoa doktorite mislam deka povekje ja koristat taa varianta. Mojot doktor ima transferi i vo nedela. Pa eve me vikna mene za da me gleda vo eho ova nedela, za tocno da znae kolku mi e porasnat folikulot pa da vidime koga ke ovuliram. Po iscrpuvacki e kako procedura zasto doktorot mora nekolku pati da te vidi. Ama primis malku terapija, I toa mislam deka e mnogu vazno.

20. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Od se sto imam citano, najpreporacliv i pozdrav za organizmot e prirodniot ciklus. Po pravilo ako se ide by the book, treba da ti sledi doktorot LH i Est i progesteron za tocno da se utvrdi dali ke imas dobra ovulacija. Kluc za uspeh e dobra procenka na ovulacijata i normalno dobar endometrium. Embrionot normalno e biten, ama veke cim e zamrznat, ne misli na toj del, tuka ne mozes da kontroliras kvalitet ili ne.
    Spored mene za uspeh e bitno mnogu posvetenosta na doktorot poveke pati da te vidi na eho i da ti sledi hormoni. Sekako sekoj mesec, zavisno od godinite, nemame dobra ovulacija, jas barem nemam, pa mozebi ako ovulacijata ne e dobra, podobro e da se poceka nekoj mesec, da nacekas dobra ovulacija, kade uspehot bi bil podobar.
    Eve link ako sakas da procitas
    https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(18)31746-1/fulltext

So srekja :hug: