Јас почнав со прогестеронска поддршка на денот на трансфер. До тогаш не проверував лаб колку е прогестеронот, ми измерија на денот пфед самиот трансфер...памтам 14 ми беше и почнав Пролутекс и кринон.
Која е цената на трансфер во Ремедика? Заборавив да прашам, а на тел не можам да ги добијам, ценовник на страната не наоѓам
Mislam Plodnost e, odnosno bese, 49.000 transfer, sega moze i poveke. Sistina e veke nad 30.000 den, NewBorn kolku e?
почнаа да претеруваат сите веќе. Лошо е што они одмрзнување наплаќаат посебно. Јас сега во мај кога го правев трансфер со ваучер, одмрзнувањето си го платив дека нели не влегува во ваучер таква ставка
Mene odmrznuvanje vo Sistina ne mi naplatile, ali zatoa me "derat" so intralipidnata infuzija. Taa kosta 500 den kako infuzija, ali vo fakturata imas 8000 den prestoj vo bolnica i uste 3000 den mislam bese sto mi ja "pustale" infuzijata..... mislam bezobrazni se do vrv..... P.S cenive se od 2021 godina, moze sega e poskapo, ne me drzete bas za zbor za tocnive cifri, ama znam deka plakjav mnogu poveke od drugi kliniki sto primaat intralipidna
Како бе. Сега не можам да се сетам дали ми наплатија и мене одмрзнување пред три години, правев трансфер со замрзнати со ваучерот. Којзнае, можеби сум платила и јас. А колку им чини само одмрзнување? Не беа поскапи од Систина и Ремедика, но сега имаат уште еден доктор за плаќање
6000 одмрзнување. Ај првиот пат ќе речам во недела мораа да одмрзнат за да го пуштат до 5 ден, за трансфер во вторник. Ама вториот пат. Тоа е за жал печалат на нашите маки. Туку да не се спремаш и ти за дружба . @Blondie715 човек веќе не знае од кај ќе не закрпат. А и цениве што растат вртоглаво, тешко тој што нема.
Ima li nekoj da me druzi so transfer sledna nedela ? Dali znaete koja e cena na zamrznuvanje na embrioni vo New Born?
Пред некој месец плативме 24000 ден, мислам дека беше 18000 замрзнување + 6000 за чување за 1 година.
Трансферот со една бластоциста ми е успешен, на 6-ти ден имам втора бледа црта. Се надевам дека ќе имам успешна бременост Многу слична ми беше процедурата како претходнит успешен трансфер, деновиве ќе пишам што примав и како одеше сè.
Епа многу ми е мило. Ти не знаеш ама едно твое мислење во темата за подршка ми беше мотивација и ме храбреше после сите негативни тестови и неуспешни обиди. Кога ги читав темите од почеток до крај твојот оптимизам и расположение ми влијаеа позитивно. Многу сум среќна што трансферот ти е успешен и ти посакувам лесна бременост
Многу ми е мило ако сум помогнала некако, а се сеќавам во Поддршка колку бев позитивна, така си го замислив целиот процес, оптимистично да терам и да бидеме сите со надеж дека ќе биде сè добро. Многу ти благодарам
Честитки, ти посакувам лесна и успешна бременост! Чекаме да ни ја раскажеш твојата приказна, на каков протокол беше, типс енд трикс ако имаш, итн Уживај во периодот пред тебе!