Da vo pravo si devojce.Za nareden pat da insistiram,da se proveri prvo i taka da se odredi teraija.Dali ke odime paralelno so proluteks i crinone i dozata se razbira. A ne vaka proizvolno.Blagodaram za odgovor mnogu.
ne primav nisto od toa,samo so estoferm pocnav od prv den na ciklus.Prethodno pravev sredinana oktomvri skrecing.Vo Newborn sum,ako da si se vratam kaj Vladimir Trajkovski,kaj nego so insemenaciite bev klient.
Vaka od prv den na ciklus pocnav so estoferm 3*2.Na sesti den od ciklus bev na eho.Endometriumot bese 5,5mm i doktorot rece prodolzi so terapija.Posle bev na vtro eho na 13 den.Endometriumot bese 9,5.Ne sledevme ovoluacija,bidejki so estoferm mi rece doktorot nema da imas.Me vide na eho rece ok e endometriumot,jajnicite se vo miruvanje. I odluci na 20 den od ciklus da bide transfer. Mi dade terapija za koja pisuvav pogere,aspirin,estoferm da teram 3*2,Crinone gel 8%,Decortin 5mg,Buscopan 2*1,Amp.Enohaparin 0.4 mg. i Diazepm pred transfer. Znaci kako progesternoska podrska imav samo Crinone.Hormoni ne ispituvame nitu na prvoto eho,a nitu na vtoroto. A mi bese kazano da ispitam progesteron na den na transfer,ako bide pod 8 togas ke odlozime.A dokolku bide nad 8 ke imam transfer. E sega mislata mi e da ne e greskata so ne primav proluteks.Minatata godina vo podgotovka za pred transfer imav vo sema proluteks.Taka da toa e bidna sto bidna odime ponatamu. Uste eden pat blagodaram devojce sto pisa.
Како и тебе, и мене чудно ми е што не ти вклучил Пролутекс. Но што е, тука е. Ајде, ќе биде добро, следниот пат ќе се погоди како што треба, не се грижи.
Здраво, се спремам за трансфер со замрзнати ембриони. На втор ден од циклус Е2 е 46.8 pg/ml додека прогестеронот ми е висок 2.18ng/ml. Од клиника ми рекоја да појдам на 9ти ден за ехо секако. Одиме на природен циклус, од 5ти ден со клексан почнувам а од 7ми ден вклучувам аспирин. Дали има некој искуство со висок прогестерон?
Здраво Сакам да прашам дали некоја имала искуство со тенок ендометриум Веќе три циклуси примам терапија со циклопрогинова по шема и никако да се зголеми отприлика е околу 5 Дали некоја имала вакво искуство,како го решила дали е погтребна и хистероскопија? се работи за трансвер со замрзнати ембриони
Здраво, Знам дека даваат естрофем за задебелување на ендометриум а има и инекции Теваграстим се викаат, мислам дека помагаат...можеш да поразговараш со докторот за нив. Се надевам за бргу дека ќе се реши проблемот.
Јас цело време имав проблем со тенок ендометрум. Подобро реагирав на естрофем за оваа проблематика, со тоа што последниов фет, пред трансфер стигнав до 2×5 таблетки (2мг е колку што знам една).
кога го прашувам чичко гугл наместо да видам што имам во аптеката. Како и да е значи 10мг на ден сум примала, што е повеќе од 2мг колку што има во циклопрогинова, ако пие по едно.
Да да Ама јас колку што знам не е исто да пиеш едно апче Цикло и 2 таблети естрофем. Не знам како да објаснам ,ама Не бил ист естрогенот во Цикло-то и оној во естрофемот. @Love&bebe да си зборниш со докторот да ти даде естрофем . Ништо не правиш само со Циклопрогинова
Devojki zdravo! Dali nekoja od vas e pacient na Mitko Ivanovski od Sistina? Se prefrliv kaj nego po 5 neuspesni obidi kaj Lazarevski, od koi 2 stimulacii i 3 so zamrznati. Trite so zamrznati bea na priroden ciklus (osven Utrogestan i Clexan posle transfer nisto drugo). Sega sum za prvpat kaj Ivanovski, maksimalna doza na hormoni (Estrofem, Prolutex, Crinon, Lenzetto) i nekojsi Tevagrastim 7 dena po transfer? Zemav se osven ova poslednovo. Vo apteka mi rekoa samo edna ampula cini nad 4.000den?? Baska i gi nemaat. Dali nekoj znae za sto sluzat ampulive? Ne najdov nieden kontekst na internet na istive za upotreba pri IVF.
Zdravo, Jas sum pacient na Lazarevski na posledniot transfer so zamrznati ja primiv ovaa inekcija, no jas ja primiv nekolku dena pred transfer. Mi rekoa deka bila za endometriumot i podobra implantacija. Inaku vo Sistina ja primiv vo matkata i mi naplatija 4500 za inekcijata i 3500 za toa sto mi ja pustija i sto 30 minuti lezev na stol vo ambulanta....koga ja vidov cenata ke se onesvestev
I jas kako tebe se cudev i barav isto na internet i nemozev da najdam nikakvo info...iskreno i dali ima efekt neznam....samo znam deka e mnogu skapa...
I mene mi e pisana so sema, nemam namera da ja pustam, ima mnogu biznis vo ova. P.S Ova e moe mislenje, ne znaci deka e taka, ali jas taka si odluciv. Najbitno za uspeh e embrionot i vtoro, dobar endometrium. Drugo se e poddrska i biznis
Malku li pari davame...pa uste i bez potreba da primame inekcii....ufff. Jas neznam dali imav izbor....dojde doktorot rece ajde odime da pustime inekcija....dodeka sestrata spremase ja prasav za sto e....za cena ne prasav...ne ocekuvav da e tolku skapa.... Sto e toa e....Da se nadevame na uspeh.