Здраво, се спремам за трансфер со замрзнати ембриони, засега тенок ендометриум, препорака Нивестим во матка. Дали некој има искуство со оваа инфузија? Колку брзо реагира лекот? Ви благодарам
Еве овие мислења ги најдов на темава во врска со Нивестимот. Разгледај ја темава, можеби има и други искуства.
Zdravo, Sakam da te prasam dali ja primi inekcijata i dali dobi nekoe objasnuvanje okolku istata. Najverojatno ke treba i sleden transfer da ja primam, pa sekoe iskustvo mi e dobredojdeno
Не направив трансфер јас овој месец. Инаку е 4100 ден една. На некои им е препишана само една, на некои 7, преку еден ден после транфер Она што ми објаснил докторот е дека поволно делува на ендометриумот
Здраво во подготовка сум за трансфер на замрзнати ембриони, со пауза од еден циклус поради хипер, денес 5ден докторот ми вклучи естрофем 2х3 и аспирин на 3 дена, прашањето ми е дали естрофемот е за ендометриум или за побрзо да настане овулација? (можеби е глупаво прашањево ама незнсм стварно прво ивф ми е)
Srcki da znaete oti vo bugarija dostinex 8 apcinja se 1000den tyka kaj nas se 2200 den tamu se daleku poeftini
Боледување си е боледување и се крати соодветно од бројот на денови,во случајов за 14 дена ќе ти скратат 10%,иако се зависи до фирма има разлика во пресметките,во приватен и државен сектор на пример знае некаде поинаку да се пресметува од мое искуство.100% се исплаќа породилно отсуство не отсуство поради ивф,ниту патолошка бременост и таа е платена само 70% од платата.Со среќа
Здраво, каква терапија примавте после ембрио трансфер? Мене не ми сомнаа ниту за витамини, ниту за фемибион, а сум читала дека треба да се земаат. Ми дадоа стандард, клексани, диазепами, декортин...
Estrofem 3*3, aspirin, prolutex 1*1, crinone gel 1*1, kleksan 1*1, methyl folate, methylcobalamin i diazepam pred transfer. (vitaminite ne ti predlozi doktorot nikogas, osven ako imas ispitano genetski mutacii i znaes deka imas potreba za folat kako mene).
јас си пијам метилирана, цинк, селен, омега 3, аспирин, куркума, ама ме чуди зошто не ги препорачуваат фемибионот
Не пијам ни јас фемибион, а еве 35 недела сум. Примам прегнатол (тој има само фолна и б12) и други поединечни како д, ц, магнезиум.
Pazi so doziranjeto na selen-ot i magneziumot Vo bremenost ima kolku moze da se dozira, toa so doktorot.