Мене не ми бараа хив и хепатити, дури ни комплет хормони не испитав, само тироидните како дел од редовна контрола, а Е2 и прогестерон таму во клиниката ми проверуваа. @Штркче Јас пиев и Б12 метилиран, омега, витамин Ц, а испитав и Д3 пред трансфер. Долго време вежбав и се хранев здраво. Ајде со добра мисла и да се погодат коцките со добар ембрион и добар ендометриум. Со среќа!
Ako nemas druga nekoja dijagnoza, osven mutaciite, ne se preopteretuvaj so vitamini. Za uspesna prikazna e potreben dobar embrion i endometrium, drugo se e poddrska. So srekja P.S infektoloski skrinkng i mene mi pobaraa do 6 meseci so rok se, toa proveri i eventualno tiroida i kuliraj
Друшки,да Ве прашам,не можам да отворам на сајтот на ФЗОМ, што документи треба за второ бебче со замрзнати ембриони,Ви благодарам
Исти документи како за прво, плус извод од родени за првото, документ за трансфер и отпусно писмо. И не напоменувај дека ќе правиш трансфер со замрзнати зошто имаше некоја членка тука и се искомплицира и бараа дополнителна документација. Јас аплицирав како да правам редовна процедура а после го користев само за трансфер. Со лесно.
Не ми е познато дека имаат таква евиденција. Секако и да имам замрзнати може сакам да терам цела постапка а тие да ги чувам. Не верувам дека контролираат, зошто секако и во самите обрасци нема такво прашање. Ако прават таква контрола треба и да ги раздвојат постапките. Они секако немаат предвидени во протоколите ваква постапка. Мене не ме исконтролираа ако е така, а ако имаат таков увид тогаш не им треба мое известување.
Nikade ne e navedeno deka ne moze da se pravi samo transfer, taka da nie sme ispravni, ne se ispravni bolnicite ako slucajno fakturiraat kako cela postapka, ali tuka nema sto da se komentira dali e taka ili ne, bitno nie sme ispravni. Muabetot mi e deka gi kontroliraat bolnicite so toa, ne nas
Девојки кога ви даваат естрофен од 2 ден ид циклус за ЕТ, не им се битни хормони, прогестерон овулација и слично? Само дебелина пратат?
Почнав со естрофем, но ми проверија Е2 и прогестерон пред да почнам со прогестеронска терапија, 5 дена пред ЕТ. Не ме следеа само на ехо за дебелина на ендометриум. Ова во Њуборн.
Здраво девојки, дали кога се спремате за трансфер со замрзнати и пиете терапија по шема чувствувате некои симптоми како гадење, подуван стомак или сл. ? Јас моментално примам од почеток на циклус половина декапептил и по 3 дена естрофем 2х1, 2х2, 2х3. Моментало ми е 5 ден од циклус, а преглед имам на 10ти ден. Уште од сега ми се подува стомакот како после пункција и се прашувам дали е ова нормално и кај сите се случува? Имам уште 5 дена до преглед и се плашам до каде ќе дојде со оглед на тоа што терапијата се зголемува како поминуваат деновите. Ве молам споделете ако имате некакви симптоми.
Го направив и мојот 4 ЕТ , па со Господ напред. Овој пат ембрионите замрзнати на 3 ден ги пуштија да се направат бластоциди до 5 ден. И тоа всушност беа моите последни замрзнати ембриони. Искрено, денес ми е 3 ден од трансферот ама олку подујан стомак и како грчеви за гасови и тапа болка не сум имала претходните трансфер :-/ Се надевам на арно
И мене така надуен ми беше стомакот, како 5-ти месец да бев. Црева ми кркореа, гасови, немирно ми беше внатре. Со среќа, со успех да биде!
Па и ова со симптомиве... 4 пат не научив и не научив да не ги барам Ви се случило ли на некоја да имате успешен трансфер, а да сте имале зачестено одење во вц со многу нормална столица, наместо запек како што многумина велат дека е симптом за успешност ?
Дали на сите пред трансфер со замрзнати ембриони им проверуваат само прогестерон.Дали само тој е важен за успешен трансфер. Дали некоја имала висок пролактин и дали со тоа може да дојде до прекин на срцева реакција на плодот?
Не може да не бараш, не се обвинувај. Сè што чувствуваш ќе си речеш да не е симптом... Не е нешто лошо да се преиспитуваш, иако многумина ќе речат не барај сомптоми. Ај не барај Немав тврда столица, нормална ми беше како и претходно, промена немав. Тврда столица може да е симптом, но и не мора да значи, различно е кај сите тоа. Прогестеронот знае да направи запек.