Со лесно мила, гали меше и чекаме позитивна бета за две недели. А за крвта незнам, никогаш до сега не ми се десило такво нешто после трансфее
ајде се надевам и јас на позитивна. Сабајлево еве немам такво крваво, можно е да е некој капилар при внесување на катетерот,не знам. А може ли од тоа што имам раничка на грлото на матката, па нешто од тоа да биде? Тест ми пишува за 16 дена нели за 14 беше? Само зголемуваат
Fala na prasanje dobro sum, se spremam da pravam i jas transfer so zamrznati ama neznam kako ke go izvedam toa bidejki malovo mi cica i zavisi sto terapija bi piela moze preci na doenje a nesakam da ja odbijam barem ne sega za sega, treba da odam na konsultacii kaj dr pa da vidam sto i kako i koga da pravime, dali ke mora da ispitam hormoni, brisevi pred transfer, ke vidime so gospod napred kako ke bide
а малото колку има сега? Не знам како е за ивф ама другарка моја остана бремена додека го доеше бебето, ама штом дозна дека е бремена ја советуваа да прекине со доење, така и направи. Ама сепак оди си на консултации, ќе видиш што ќе ти кажат. Ајде ти посакувам успех. А колку ескимчиња имаш?
11m zenska e ne e veke bebe Jas maticnata ja prasav i mi rece deka mozam da pravam ako dojdam duri i bremena mozam da dojam zavisno sto samo terapija bi primala, inaku 5 eskimcinja imame do 2019 ni se zamrznati Maticna vika mozes da pravis ako dois, sekako prvo ke se konsultiram so dr sto ke mi go pravi transferot i on ke kaze najdobro
Е па штом си прашала, само напред, и храбро! и голема да расте женската, па да си добие братче или сестриче или и двете наскоро
Девојчиња како иде процедура со замрзнати,у стил на кој ден се прави трансферот,колку дена после овулација. Да знам од прилика како ќе ми оди постапката.
Мене трансферот ми беше на 14 ти ден од циклусот, зависи од ендометриум исто така, мислам дека е рзалично кај секоја. Ја имам еден преглед на 10 ти ден од циклус, ендометриум ми беше 8, после ми се зголеми естрофем на 4х3 и се уште ја пијам истата доза. Трансфер имав во понеделникот. Кога планираш да правиш?
Јас чекам да добијам циклус, и треба одам на 12ти ден за ехо, е сега ја имам малку подолги циклуси на 32-33 дена. Незнаев дали одма после овулација или се чека нешто, затоа прашав како оди постапката, ама вака гледајки битен е ендометриумот а не денови после овулација. Ти како си?
Јас сум со долги циклуси (34-36 дена). Тоа не играше некоја улога, а ни докторот чекаше овулација. Мојот трансфер беше на 15 ден.
Немој да ми се смееш Ја мислев треба да помине овулација, и полсе 5 дена(дека на 5ти ден ми се замрзнати) да се прави трансферот. Заборавив ова да го испрашам, а сега да ја барам сестрава за ова нема потреба,тука сте ми вие Не дека ми мења нешто кога ќе биде, ама да бидам упатена.
Воопшто не ти е смешно прашањето. Имам читано дека некои тераат и таков протокол. Кај мене не беше така
Јас имав трансфер на 18ден, ендометриумот претходно беше тенок исто ми рече само чим имаш бластоциста покасно се враќаат тие ....а оние што се со 2,3 ден порано ги враќале.