Е2 и прогестерон ми проверуваа. Ако имаш висок пролактин, претпоставувам дека го следиш со контроли. Спомни му на докторот, можеби ќе каже да провериш пред трансфер.
Немав стоп инекција. Прогестерон и Е2 ми проверија 5 дена пред трансфер. Сабајле ми зедоа крв кога бев на контрола, ми дадоа шема за наредните 5 дена пред трансфер, но ми рекоа дека ќе ми јават откако ќе ги добијат резултатите и ќе ми кажат дали да терам со таа терапија од шемата. Ми јавија дека се добри хормоните и да почнам со прогестерон.
Девојки, за ФЕТ на природен циклус, Е2 треба да биде околу 150-160 а ЛХ не повеќе од 10? Како што читам низ темиве ова го споделиле. Тоа значи доколку еден месец не се ок, се пратат следен месец хормоните? Секако доколку историски гледано циклусот до тогаш бил редовен со редовни овулации и има услови за план за природен циклус.
Zdravo devojki, me interesira dali vo skoro vreme nekoj pravel transfer vo New born na privatno, kakva e procedurata i kolku kosta, i se nadevam na site na uspesen transfer
Nemora da znaci tvrda stolica deka e uspesen transver jas pred da ostanam bremena imav tvrda stolica od koga ostanav bremena metabolizmot mnogu se promeni mnogu cesto odev vo vc nekogas po 3 do 4 pati dnevno 4 den od transver veke imav gadenje mislev mi e od lekovite no izleze pozitiven test veke na 4 ti den napraviv doma test bese pozitiven. Ti ne baraj simptomi uzivaj i misli samo pozitivno veke zamisluvaj deka si bremena bar jas taka pravev i ete mi uspea neznam dali e do toa ili ne no ete uspea srekno i opusti se...
Ti blagodaram jas veke se porodiv pred 3 nedeli samo ti spodeliv iskustvo daj boze da ti uspee od srce ti posakuvam
И така жени кралици си се будам јас сабајлево на 8 ден од трансфер без ниту еден симптом... како истушена, тоа ни гради ме болат ни ми се тврди, тоа ни јајници... чиста супротност од вчера ! Сте имале вакво искуство како со крпа избришано да е ? На арно да е... не знам друго веќе што да кажам
Ne se opteretuvaj so simnptomi gradite mene cela bremenost ne me bolea ni pak mi otekoa uzivaj si opusti se misli pozitivno ti posakuvam pozitiven test
Јас немав ни еден симптом на успешниот трансвер, само многу ми се спиеше, едвај дочекував до 10. Друго ништо, не мисли на симптоми, гали си го мешето само и опушти се.
Здраво девојки, ве молам за искуство тие што примате Prolutex, имате ли болки откако ќе инјектирате во стомак? Мене местото ми отече малку и имам болка како да имам голема модринка, а ништо не се гледа освен што е потечено. Тие што веќе сте поминале ЕТ, имавте ли болки во стомакот откако завршивте со цела терапија до ЕТ?
@Оли, фала ти за одговорот. Јас денес прв пат аплицирав и штом ми се јави ова како оток ми се сврти во памет да не пак имам болки како после пункција во стомакот/цревата. Не знам дали само јас вака се осеќам, да не речам паничам, или оваа постапка за подготовка за ЕТ ми изгледа ептен тешка... А може само и хормониве ми ги реметат мисливе и ресположението