Трансфер со замрзнати ембриони

Discussion in 'Бременост' started by kukla21, Apr 1, 2017.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Дали знае некој колку чини трансфер на замрзнати ембриони во Ремедика?

2. Señorita92

Señorita92 Истакнат член

Auu ama posapele vo Maj plativ 32.000 na 2 zamrznati embrioni

3. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Девојки,како е процедурата за трансфер со замрзнати ембриони од кога ќе се добие ваучер ... кога бев на преглед ми рече докторот кога ќе добиеш ваучер ќе дојдеш на втор ден од менс ... инаку имам ќеркичка 2ипол години од успешно ивф... при првиот обид две ми беа вратени бластоцисти , две замрзнавме.. сега читам се испитуват хормони? Се пие терапија ??

tina2018 likes this.
  4. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Па зависи како ке одлучи твојот доктор, меѓутоа најчесто се дава естрофем да ти ја здебели матката, и прогестерон вагиналети или инекции. Можеби ке ти даде и стоп инекција за да овулираш и после тоа трансвер зависи кој ден ти се замрзнати. Нешто слично на целосен циклус, само нема пункција. Се зависи од како ке реши твојот доктор за тебе и твојот случај. Како и да е, полесно е од ивф секако.

Martka and Chikitaa like this.
  5. AneSk

AneSk Популарен член

Девојки дали постои опција некои 2 до 3 месеци по ред на природен циклус да собирам и замрзнувам ембриони па потоа само за трансфер да се одмрзнат.
    Ин Витро кога правев имав само 3 јк од кои само 1 се оплоди.
    Ако има некоја членка со вакво или слично искуство може да ја сподели постапката и цената кој би била.

6. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Сигурно дека може, меѓутоа би било доста скапо, ке треба да ти пунктираат една или две јајни клетки од природна овулација, па да ги оплодуваат, ако се се оплодат и развијат , да ги замрзнеш и тоа се така секој месец ке треба да го плакаш. Не знам, можеш се тоа во еден циклус со стимулации.

AneSk likes this.
  7. Штркче

Штркче Истакнат член

Јас сум имала слично искуство. Една пункција на природен циклус и уште 2 со модифициран (со мала терапија).
    Сепак и овие што ги правев на природен/модифициран циклус не сум ги правела ептен месец за месец. Сум имала слободен месец/и помеѓу пункциите. Тие пункции беа без анастезија и после речиси и да немаш никакви тегоби/болки. На пункција се вадеше по една јајце клетка и на крај се оплодуваше до бласто и се замрзнуваше. Само пункција (без анастезија) беше околу 18000 денари, но ова беше пред година дена. Сега може се покачени цените.
    Бидејќи и кај мене со долгите протоколи немаше сјаен резултат одев вака со природни/полуприродни циклуси. Плус да го искористам времето измеѓу додека се чекаше нешто (waiting)

AneSk likes this.
  8. ludicka

ludicka Истакнат член

Brojam denovi za beta posle embriotransfer so zamrznati embrioni.Mnogu macno e cekanjevo i celo vreme da mislis dali ke bide ok i dali ke bide uspesen procesot.Ima nekoja od vas koja isto taka broj kako mene

Chikitaa, Martka and Señorita92 like this.
  9. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Совет мој е првите денови одмарај, после продолжи со нормален живот и нема да се опседнуваш со тоа толку. Колку повеќе мислиш, толку повеќе стрес си правиш. Треба да си комплетно релаксирана и смирена. Со лесно и успех ти посакувам.

10. M@rija

M@rija Активен член

Devojki na koj den od ciklus vi bil napraven transfer na svezi embrioni? Mene mi bese na 16 den od ciklus mislam da ne e malku rano. Nesakam da se deprimiram. Vase iskustvo

11. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

И мене исто на 16.ден ми беа вратени 2 свежи ембриони. И беше успешен 1 ембрион. Сега ќе прави 3 години.
    Не се паничи уживај храни се здраво, и биди позитивна. Гледај си филмови серии и успешно .

Martka and M@rija like this.
  12. M@rija

M@rija Активен член

Ti blagodaram mnogu na odgovorot mnogu mi znaci. Golemo da rasne dusiceto

Lady Leona likes this.
  13. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Ve molam dali nekoj znae kade moze da se nabavi decapeptyl depot 3.75mg?
    Blagodaram

14. danimani123

danimani123 Истакнат член

Јас обично наоѓав во Берна Фарм во Чаир, ако можеш провери таму или побарај ги на телефон и прашај дали имаат.
    Сликата што ја испраќам подолу е скриншот од Google, пробај на бројот да видиш дали ќе ги добиеш

upload_2023-4-18_14-34-9.png

15. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Nema prvo tuka ja pobarav. Na nekolku mesta mi rekoa moze da se naraca pa posle mi se prejavija nemalo deficitarni bile

16. danimani123

danimani123 Истакнат член

Тогаш најдобро да го прашаш докторот да ти даде замена за овие. Знам дека имаше други наместо Декапептил, но не сум сигурна баш како беше името, можно да беше Триптофем, ама не ме фаќај за збор, најдобро да прашаш.

17. Blondie715

Blondie715 Популарен член

Jas imam doma nekolku, ne znam tocno kolku, ke ti gi poklonam, ali ne znam za koga ti trebaat, jas vo MKD ke bidam posle 10ti maj
    Imas zameni za decapeptyl, prasaj go doktorot

18. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Mi treba za kjerkata. Ima dijagnoza predvremen pubertet i istite injekcii gi prima sekoj mesec. Megjutoa od klinika ni rekoa 2 meseci nema da gi imaat taka da mi trebaat epten itno. Bi si gi platila dokolku nekoja gi ima bidejkji se dosta skapi okolu 6000 denari e edna ama ke platam i 10000 ako treba samo da ja ima nekoja

19. Blondie715

Blondie715 Популарен член

Pisi mi posle 10 maj, potseti me, te molam

20. le.soleil

le.soleil Популарен член

Да ги побараш во Косово, Бугарија, Србија? Има и замена со исто дејство ама мора да ти одобри доктор.