Zavisno koga imas ovulacija i kolku dnevni vi se embrionite, individualno e, ne se vrzuvaj so drugi primeri.
Fala , edna prijatelka mi rece na 17den obicno bilo ama ne mora da znaci i jas toa si pomisliv deka e individualno , petok mi e 12den na eho sum ke kazat
И мене ме интересира истово. Моите се на 5ти ден замрзнати, а овулација имам некаде 17 ден. Дали тоа би значело дека трансфер ќе ми биде на 22 ден. Прашувам за да знам да се организирам околу слободни денови на работа.
Друшки,едно глупо прашање.Колку денови ги одмрзнуваат замрзнатите ембриони и како ги гледаат дали се добри или не? Ви благодарам
Ако е три дневен и го враќат на трет ден истиот ден го одмрзнуваат. Ако на пример сакаат да го пуштат до петти, два дена пред денот на трансфер. Значи подесуваат матурити на ембрион со денови пост овулација и зависи на кој ден е замрзнат. Малку хаотично, ама се надевам ме сфати
Денес 10. ден од циклус бев на фоликулометрија. Настапува овулација. Проверивме LH 33 беше . Ендометриум 10 .Ме боцнаа Овитрел . За да настапи овулацијата со сигурност. Понеделник на 05 јуни ќе имам трансфер . Ми дадоа Утрогестан 2х1 и Пролутекс во недела да се боцнам.Витамини... Толку од терапија. Е сега ембрионот е замрзнат на 3.ден ,ќе биде одмрзнат во сабота . Нешто ми зборуваше осма бластоцста . Не разбрав.
Zdravo, da prasam dali nekoj znae da mi objasni , na izvestajot od embrio transferot mi pisuva - Хормонски Статус пред HCG 794,8 pg/ml Kakva e ovaa vrednost? Ok? Visoka? Niska? Vi blagodaram
Zdravo Dali mozebi nekoja znae kolku cini zamrznuvanje na embrioni Newborn 45 000 e za 5 godini Dali moze da se zamrznat na 6 meseci ili 1 godina, ili mora 5 godini Fala
Devojki dali nekoj pravel transfer na priroden ciklus vo new born? I sto terapija primal. Znam deka kaj site e razlicno no nekako mn malu terapija mi dadoja.
Здраво девојки,поминаа 6 месеци од моето прво неуспешно инвитро.немаше воопшто имплементација.Чувствувам голем страв дека никогаш нема да се остварам како мајка иако имаме замрзнато 6 бластоцисти.Дали некој се чувствувал вака,како сте го надминале овој страв?