Mi se cini deka e okolu 8.000 den, ama kako sto se e pokaceno, podobro prasaj si, zosto seriozno se poskapeni
A devojki , kako odese procedurata za refundiranje kleksani ? i dali mozese nekako preku ginekologija da se primaat ?
Скречинг во систина чини 7900 , кажете искуства дали по малце ви течеше крв ? Прошлиот пат не беше вака , незначително е но ме нервира ?
Devojki sto mislite za pokaceniot ptogreseron na 3 den mi se praveni ispituvanjata ,se spremam za transfer ovoj mesec
Jas mislam deka ne ti e pokachen,vo normala e.Inache kade ke pravish transfer utre ke isputuvam i jas hormoni i ako e se vo red ke pravam transfer vo newborn ovoj mesec,ama najprvo ako mi e negativna ureaplazmata isto utre treba da go zemam rezultatot vekje 3 mesec po red izleguva se neshto i se otkazhuva transferot.so srekja pa da si dochekame bebchinja
I mene ne mi kaza doktorkata jas sama gi napraviv i izleze deka imam ureaplazma podobro da si napravish da bidesh mirna,koga izleze pozithiven rezultatot na ureaplazma ne go pravevme transferot a trebashe za 3 dena da se pravime.
Vaa,shto napravi beshe li na kontrola,shto ti kazha doktorot?Kaj mene e pak pozitivna ureaplazmata i pak antibiotik mi dadoa.
Потврда од матичен, сметкопотврдите со фискални и извештајот од трснсфузиологија ќе си поднесеш во фондот и ти рефундираат.
Конечно добив , контрола на 11,12 ден од циклус , а кога се правеше трансфер ? Знам др одредува ама 16-17 ден ли беше ?
Јас сум во постапка , од утре почнувам со естрофем па на 11-12 ден во систина , па ке каже докторот кога трансфер , само кажетеми што ви даваат како прогестероснка поддршка , јас претходно боцкав пролутекс и кирнон , да не има нешто ново ? со лесно да биде .