Zdravo laviciii nova sum vo ovoj den na grupata na site vi posakuvam srejkicka vo vrejkica na site Prvoto ivf mi zavrsi missed vo 11nedela ,sega posle 3 ciklusa denes bev na razgovor za sledno (imam zamrznato embrioni) odime na kriotransfer Mi rekoa od koga ke mi dojde da pocnam so Estrofem 1mg (3sabajle 3navecer) kolku ke trae neznam ne prasav prasanjeto mi e dali nekoja bilo so ista terapija isti proces da mi kaze kako pominala ??! inache sum so unicorns matka i mutacii !! Ostanuva kako terapina i Metofolat 1000mg,b12 1000mg i plus magneziul 250mg sabajle navecer ❤️
Девојки што даваат како стоп инекција ? и колку чини ? Иначе за сите што сте во постапка еве инфо во Грција пролутелс се 46 еур , а васклор гел (земена за кринон ) е 24 еур , е ме интересира и ако знаете цена за стоп инекција ?
Ке прашам и за неа колку е во Грција ,кај нас со цениве претераа , синоќа купив метил фолат на нау 1685 денари , алоо некоја дали е кај Митко во процедура ? и мене се ми се чини дека примав овитрел ама избледено ми е веке , ама во бут примив јас инекција , можи не била овитрел , скроз заборавив , тоа беше 2019 , затоа си препрашувам
Ke vidime sto ke prepise dokrotov koga ke odam na kontrola , sega drugo me maci ako moze da mi pmognete , od maticen ginekolog mi velat deka za fond ke mi treba recept za refundacija na kleksanite , toj neli zavrsuva vo apteka ? i kako vi isgleda receptot , pisuva primer 20 kleksani ili ?
Не знам,баш како оди процедурата,јас не рефундирав ништо кога се боцкав во првата бременост. Инаку да си пишува ,колку клексани . П.С. Мислам дека сметкопотврда ти треба од аптека,еве нека кажат тие што рефундирале,а има на форумот и тема токму за тоа,прочитај има мислења.
За рефундација за клексани ти треба извештај од специјалист со препишана количина терапија (трансфузиолог или гинеколог специјалист од ГАК), потоа од денот на извештајот купуваш клексани од аптека и земаш фискална и сметкопотврда. На крај матичниот ти пишува потврда за апликација (мојот пишуваше дека сум ги примала во домашни услови) и сето тоа со барање и трансакциска сметка поднесуваш во фонд. Со лесно
Значи сестрава од матичен гинеколог ме направи попара , сум рефундирала средства иначе јас , но реков да не не помнам , уште на телефон ми вика нема да ти рефундираат , ти благодарам за идејата матичната да пише дека сум се боцкала во домашни услови , вака ми е мн комплицирано еден извештај од матичен друг од ургентен , дај Боже да успеам , за понатаму ке го знам ова.
Devojki nekoja sega skoro sto pravese kriotransfer ili e veke vo procedura, kakva terapija imavte pred transfer, vitamini ili bilo sto za dobar ishod
Моментално во процедура, штотуку боцнав клексан првиот да биде со лесно , јас пијам еден тон витамини , д3 , метилирана фолна , метилиран б12 , овунорм , еутурокс , естрофем , декортин, кардиопирин лензето спреј , на 9 ден од циклус сум на ехо па да видиме што ке рече др , за исход ке видиме заборавив да кажам претходен циклус имав скречинг , исто пијам биофемин и вафиналети олинорм , што е многу многу е но се за бебе , ти се спремаш за крио ?
Da cekam ciklus pa da pocnam so estrofen ama osven vitaminite nemam dr terapija pa cisto informativno , inace i jas imav histero so screcing minatiot mesec
Зависи и од др , јас сум кај Ивсновски тој по принцип дава повеке терапија , но секој др си има свој терк на работа , а плус и ние сите не сме исти.