Devojki jas utre imam transfer prv so zamrznati posle edno neuspesno invitro ..drzete sreka mn sum zbuneta i isplasena sto ako i ovoj pat ne uspeam
Немој да тргнуваш со негативна мисла , тинк пинк хахаха па пиши како ке поминеш , со лесно да биде и со успех
Девојки дали некоја пробала да рефундира средства од пролутекс а имала приватно здравствено осигурување ?
Покритие имам за 30 500 денари , но пишува за новонастаната болест , плус лекот да биде заведен во централен регистар на лекови , ке си ја пробам среќата , не губам ништо
Со лесно да ти биде , на барај симптоми , премногу е рано , се е само правење шубе и стресување за џабе , гледај филмови , комедии , и не мисли на ништо (колку можеш се разбира ).
Devojki kolku treba dae estrogenot pred transfer, dali i toj go proveruvaat den pred transfer ili samo na vtor den od ciklus?
Za uspesen transfer, potrebno e da imas dobra ovulacija. Zatoa se sledi dva do tri pati estradiol, lh i progesteron, pred da ti zakazat transfer. Estrogenot ako si na priroden ciklus treba da e nad 150 za dobra ovulacija, sega zboruvam po ref vrednosti na Sistina, sekoja labaratorija si ima svoi ref vrednosti. Vrednostite za ovulacija se bitni da gi gledas.
Jas denes sum na treti den od ciklus a se spremam za criotransfer, ama estradiolot mie 1300 pa malku me buni
Toa e mnoguuu visok estrogen opsto. Ne gi znam ref vrednosti na labaratorijata, ali e premnogu. Da ne si greska nesto?