Odi na lekar da te vidat na eho. Takva vrednost e golema. Da ne pretpostavuvame tuka, moze e i greska na labaratorija, ali da si odis utre na doktor da te vidi na eho e bitno i dopolnitelno sto ke preporaca.
Девојки имам неколку прашања, се надевам ќе ми одговорите. Имав неуспешен крио трансфер вчера добив резултат на 2 бласто со квалитет АА, бетата е 1.66. на 10 ден (така ми рекоа да направам бета од болница на 10 ден) Од терапија примав клексани и Аспирин (препишани од др.Јани), Естофрем, Утрогестан, метилирана фолна, метилиран Б12. На ден на трансфер примив и интралипид, заради претходно неуспешен трансфер на свежи ембриони (пред повеќе од година). Летово пред овој трансфер во Јули е направена хистероскопија и скречинг одстранет е полип и тргнавме овој пат спремни со се. Но ете пак неуспешно. Прашањата се следниве: 1. Кога да очекувам да добијам циклус (престанав со терапија од вчера) 2. Дали треба да испитам нешто дополнително (кај мене најверојатно не ни настанува имплантација) 3. Кога може да се направи следен трансфер? ( Имам замрзнато уште еден бласто ембрион со малку помал квалитет АБ, и докторот предлага да го правам транферот уште овој циклус што го очекувам, или најкасно после овој). Може ли да споделите искуство, и што понатаму? Благодарам.
Дали некоја правела криотрансфер без стоп инекција и без пролактин да испита ? се нервирам , изгледа така ке ми одат ембриониве а последни ми беа , мн сум тажна , но може да се надевам само дека ке се деси чудо...
Циклус би требало да добиеш за некој ден откако ке прекинеш терапија , за наредно ивф мислам да си дсдеш барем месец дена одмор , каде правеше ?
Еве сега се навратив јас лани кога правев, вториот крио кој беше и успешен и имам 10месечно бебе бил без стоп инекција колку што сум оставила трага по коментарите.
hiii …s kraj umiram hahha mi kasni 6dena a go cekam da dojde i da pocnam so Estrofem so dusa cekav ama eve go nema pravev test najobicen denes negativen e !! i sega sleden mesec ako ne se izlaze da dojde tie denovi ufff beeee
Najtocno ke ti kaze bhcg preku krv, za da bides sigurna. Ne mora da znaci deka ke ti se odlozi transferot, zavisno do sostojba na hormoni na 3ti den. A zosto odma estrofem?
Едино што ми пробери беше ендометриум , па не ја примав травагестим или како и да се вика инекцијата за задебелување ендометриум , пијам јака доза естрофем 3*4 и прскам лензето .
Па некако шаблонски како да одат , Систина беше неверојатна гужва , некако се е перилница за пари , дали ке успееш или не ??? Божја волја , мора само да се надеваме , мене ми беа последните два ембриони ...
Во исчекување на бета сум , примав интралипидна 3 дена пред трансфер , сега чекам бета , сабота планирам да правам тест ...