Pa duso cekah da mi dojde i da zapocnam so estrofem 3x3 i da videme sto ponatamu za krio ..dobro ama na mene ne mi dojde go nema kasni veke eve do denes 7 dena ..pravev vcera i denes testovi doma negativni se pa ke mu pisam na doktorot deka ne mi dojde i sigurno ke go cekame sledniot ciklus neznam ne mi e bas jasno za kriotransfer
Здраво девојки!Во петокот имав ет,вративме 2 од 5ден.Сакав да ве прашам денес ми е 3ден и сега кога отидов во тоалет имав две многу мали точки црвени на тоалетна,и почна како грчеви да осеќам,некако ме фати вознемиреност.Имала ли некоја ваква ситуација?
Би требало да е добар знак , некои вукаат имплантациско лрварење може да е тоа , од тоа што сум слушала , јас имав минатиот петок трансфер , 2 тестови негативни на 7-8 ден , сега бев во тоалет некако црвено од кринонлт имаше си викам добивам ли циклус ?
Да пријавам неуспешен криотрансфер , повеке ембриони немаме , сега да се собираат документи за ваучер , да си дадам уште шанса до две бидејки годините ме газат
Јас со син ми кој ми е добиен по пат на инвитро на денот кога требаше да добијам крварев и тоа бајги,реков готово отиде и ова инвитро.Одма на дежурен и со лежење и само до вц се стабилизира за некој ден и еве го нека е здрав и жив
Бета не проверив , ама направив 4 тестови , белки еден ке покажеше макар бледа линија , малце си направив филм во саботата , кога читам станувало збор за евапорациска линија , пошо направив уште два теста , еден сабајлево и негативни беа , исфрлана сум баш ко за пред циклус , а синоќа имав и малце сукрвица со кринонот заедно па помислив дека ми е циклусот , мислите дека може да се пормени нешто ? ова ми е 5 ивф , два пати имам останато трудна еднаш имав спонтан , другиот пат се роди синко ама секогаш ми покажувало на тест , ама за мирна глава ке направам и бета ,ке ве послушам
Zdravo zencinja. Moze nekoj nakratko da mi objasni kakva e procedurata za trsnsfer so zamrznati.Dali se bocka isto se kako pri cela invitro postapka?. Kolku cini postapkata na privatno da se plati me interesira za Njuborn i kolku vreme posle neusprsno invitro moze da se proba otprilika so zamrznati embrioncinja? Moze da mi pisete i vo poraka.Bev so dolg protokol i tie sto mi ostanaa si gi zamrznav.
Clenki zdravo, Treba da pravam transfer so zamrznati. I nekako periodov cudno se osekjam strav me ima fateno. Strav od neuspeh. Koga ja picnav procedurata vazno mi bese dobro da reagiram na terapijata, da dobijam jajce kletki, pa da se oplodat da stignat do 5/6 den, da se dobar kvalitet. I nekako ne mislev na transferot. Sega me ceka transfer … i sega sum haos, nekoj strav, solzi nemozam da se prepoznaam. Sto bi me sovetuvale, kako go pominavte ovoj strav i go odzavte duhot na povisoko nivo? Blagodaram od srce
Devojki ima li nekoja druga da broime zaedno denovi do beta,jas denes imav transfer na zamrznati embrionchinja❤
Девојчиња, ваучер за второ дете само трансфер, дали треба хепатит б, ц и хив за мене и сопругот? Имаме два замрзнати ембриони. Фала многу
Девојки здраво, По препорака од докторот го одложивме трансферот за два циклуса поради висок прогестерон. Дали имате искуство со намалување на прогестеронот и успех со замрзнати ембриони (пет дневни).