Zdravo devojki dali znaete kolku koshta prefrlanje na embrioni i matrejal od soprugot imame zamrznato od newborn vo plodnost,i kolku e transferot so zamrznati embrioni?
Eee odamna te nemam prochitano (a, pak i jas ne sum neshto mn.aktivna vo posledno vreme), odluchivte znachi ❤ Milo mi e mnogu. So lesno i so uspeh. Chekam ubavi vesti
Zdravo zenicki. Kolku vremenski period treba da izmine od praveno invito koe e uspesno no koe zavrsi so abortus pa do naredno( no samo so transfer na zamrznati) I koi ispituvanja gi pravite posle sontani?
Девојки дали некоја има искуство со пиење на циклопрогинова само белите при спремање на трансфер со замрзнати ембриони, бидејќи не ја чувствував овулацијата кога ги пиев апчињата? Дали може да се прави ЕТ без пиење на апчиња и дали ембрионите се враќаат во овулација? Благодарам однапред.
Јас пиев летрозол за да настане овулација. Бев на два прегледа, притоа ми испитуваа и крв. Кога беше фоликулот доволно голем се боцнав Овитреле и после една недела имав трансфер на 5 дневен емрион. Среќно!
Јас не пиев ништо пред криотрансфери. Еднаш примив овитрел за тајмизирана овулација, а еднаш чекавме природно да се случи. Зависи колку дневни ти се ембрионите, толку дена по овулација се прави трансфер. На пример моите беа 5 дневни, овулација се смета 0ти ден и на 5ти ден од овулација имав трансфер. Ако се 3 дневни тогаш на 3ти ден од овулацијата.
Sto se baraat za kriotransfer za vtoro dete za vaucer? Imame smrznati se mislam dali vaucer da baram ili da si platam. Ako treba pak se hormoni eho spermogram...mn maltretiranje mi e iskreno
За втор ваучер е скоро речи истите документи,незавизно што ќе биде трансферот со замрзнати. Мене не ми се чекаше пак,имавме замрзнати и си платив.
Па дадов 100е да земам 500е. Уште лечам бактерија, не сум предала док, ама да, направив ехо 2 3 4 д, тоа е најскапо, хормони и микро за сега. Ги повторив микрото, уште со бактерија, за 10 дена пак ќе правам. Ќе одам да прашам лично кога ќе имам време дали треба и б, ц, хив за двајцата. Знам дека треба извештајот од пораѓај на кој пишува дека си со Ивф и доказ од клиниката каде имаш замрзнато ембриони.