Девојки се спремам за трансфер со замрзнати ембриони, на 9 ден ендометриум 9, од терапија пијам од 2 ден естрофем а од прегледот навака аспирин, клексан, пролутекс, утрогестан. Денес имам тапи грчеви во јајниците како за добивање, дали е нормално ова пред трасфер, и дали може да е од терапијата. Ви влагодарам однапред ако може да споделите искуство.
Zdravo, imav kriotransfer na 1 fevruari koj za zal zavrsi neuspesno. Imav visoka beta, no embrionot ne prodolzi da se razviva. Malku se razocarav bidejki imav nadez posle kazuvanjeto na embriologot deka blastocistite se odlicni, no ete taka trebalo da bide. Doktorot mi rece da probame prirodno da go isfrli organizmot bidejki prokrvarev a i site simptomi mi se izgubija... me interesirase posle kolku vreme se odlucivte za naredna postapka? Imam uste za eden transfer, godinite ne mi se bas za cekanje. Sakam prvo organizmot da mi se sredi pa tek odnovo...
Zdravo na site. Dali nekoj znae da mi objasni zosto pri transfer so zamrznati embrioni, davaat terapija za folikuli ( kako na primer Letrozol)? Pa sto ke se sluci so toj nov folikul - ili treba da se oplodi ( a nema da se oplodi, bidejki ke go koristime zamrznatiot embrion), ili da se raspadne so menstruacija ( a ne smeam da dobijam menstruacija, bidejki treba da zabremenam so zamrznatiot embrion). Pa sto togas ke se sluci so noviot foikul ?
Мене пак ми дадоа Летрозол, тој го намалува естрогенот, а јас пак секогаш имам мнооогу низок естроген . И што ќе се случи со пораснатата нова јајце клетка
Незнам веќе што да кажам 10 години се мачам и годините ми одат и незнам дали да направам уште едно ин витро Многу апчиња, инекции а резултат никаков Докторот по неуспешниот трансфер последниот пат не сакаше ниту да разговара со мене бил во гужва а сакав само да ме насочи кон нешто ...
Smeni doktor ako si nezadovolna. I normalno ne se otkazuvaj. A za doktorite znam deka e taka nemaat razbiranje zalosno .
@Knigomanka @Opinion ke si smenite doktor. Jas site uspesni so ivf sto gi znam, uspeaja koga smenija doktor
Dali nekoja vo skoro ima plateno godisno za cuvanje na zamrznati embrioni, strikno za sistina prasuvam bidejki se krenati cenite...
Девојки некоја да ми објасне за трансфер со замрзнати ембриони? Дали се оди пак толку често за фоликулометрија, дали пак истата терапија се прима и слично? Фала ви❤️
Откако добиеш циклус од втор ден мислам беше,естрофем,на 7 или 8 ден од циклус одиш на преглед за ендометриум,а и хормони испитување има секако,прогестерон неколку пати,мислам дека 3 пати бев јас,не се сеќавам баш. Од терапија естрофем нели,лензето спреј,пролутекс ампули,клексани,аспирин,метилфолат,тоа примав јас. Се следи дебелина на ендометриум и кога треба док.одреди кога би требало трансфер,јас имав на 19 ти ден од циклус трансфер.
Zavisi dali ke odis na priroden ciklus ili modificiran so poddrska? Na priroden ciklus ima poveke pregledi i se odi na pregled okolu 7 do 10 den, zavisno kolku dolg ciklus imas, se sledi dali imas dobra ovulacija preku proverka na hormoni. Ako odis so modificiran ciklus, togas od vtor den na ciklis ti davaat poddrska za podobra ovulacija (klomifen, nekoi odat so estrofem, nekogas odat i so mala poddrska so inekcija nekoja) zavisno od dojagnozi i posle meris ednas do dva pati hormoni. Sepak e mnogu polesno vo sporedba so punkcija.
Дали прегледи се наплаќаат посебно што се вклучува во таа цена, скапо ми изгледа како за 5 мин што ке направи трансфер само на веќе оплодени ембриони