Зависи дали на природен циклус или не. Тоа докторот одлучува и ти дава терапија. Моето искуство пред месец дена - природен циклус, од терапија се боцкав со клексан 1 дневно и ставав циклогест 2х1. Трансфер на 16ти ден, а на ехо оден на 2 дена и 4 пати испитував хормони за да утврди докторот точно каква е состојбата, кога да е стоп инекцијата и кога да е трансфер. После трансфер бев дома неколку дена, ама не е дека лежев цело време. Не кревав тешко и не одев по скали. Се друго нормално. Терапија примам се уште и веројатно ќе си примам уште некое време. Со среќа и со лесно
Fala srci tebe 1 li transfer so zamrznati ti bese senadevam i jasdeka ke mi e priroden ne mozam vekje so hormonive
Zdravo, dali nekoja skoro pravela transfer so zamrznati vo Plodnost? Mi treba sveza informacija za cenata bidejki na esen ke go pravam po vtor pat, no bez vaucer. Vi blagodaram.
Zdravo na site Za zal od inseminacija se prefrlam ovde. Pocnuvam so procedura, dali microginon e ok za podnesuvanje? Treba da pocnam so niv 2 den na ciklus
Zenski se spremmam za transfer so zamrznati dali vadevte boleduvanje od 2 nedeli jas iskreno si mislam na rabota da si odam
Јас имав трансфер среда, си ги земав четврток и петок од одмор пошто имав останато стар и од пон си се вратив на работа. Претходните 2 кога бев дома подолго беа неуспешни, сега чекам близнаци. Нема врска седењето дома освен ако не работиш физички потешка работа. Со лесно
E srckaa bas so srekja nekaa ti w fala ti na odgovorot kazi mi na priroden ciklus li bese posle kolku dena test pravese ))))) uste ednas so srekja i uzivaj bo bremenostaa
На природен да, само клексани боцкав и уште боцкам, и прогесгерон вагиналети. На 2 дена на ехо за да не испуштиме овулација
Super jas evee pocnav no na prviot pregled mi rece doktorkava deka jajnicite mi bile pospani pa ke vidimee utre sto ke.mi kaze lenzeto sprej midade samo inaku fala ti mn za odgovorot uzivaj vo bremensota uste ednas
Фалааа Ќе ви се придружам на вас хероини со близнаци што сте. Мислам дека и ти си со близнаци нели? Ептен сум радосна, ама и со доза на страв.. едвај чекам пренаталниот да го направам и да се опуштам малку
Zenski ve molam za sovet pocnav so proces za transfer so zamrznati no nestoo ne mi rastat folikulite i endometriumot mi e tenok mi prepisaa. Lenzeto sprej i cikloprigonova dali nekoj bil vo slicna situacija ve molam za sovet
Здраво девојки пишав во темата вонтелесно оплодување но ме упатија овде сакам да правам трансвер со замрзнати ембриони па ме интересира кој документи се потребни истите како за прв ваучер или сега некој други затоа што се со замрзнати не свежи
Јас во вторник правам трансфер на замрзнати ембриони и откако решивме од докторот добивме совет да не си го теошиме ваучерот само за транфер, бидејки ако недајбоже не биде а ти е втора или последна шанса со ваучер, потоа треба цел протокол со се сите стимулации и самата процедура да си ја платиш приватно а беќе кошта повеќе од 4000 еур… И кога размисливме стварно е така. Трансфер на пример во Њу Борн каде што сме ние е околу 48000, моментално имаат попуст и испаѓа околу 38000(плус терапија секако) , така што се решивме на приватно, а некаде слушнав дека од фондот не одобруваат за замрзнати ембриони ваучер…Размисли си добро. Инаку од преглеги за криотрансфер ми побараа хормони на 3-5 ден од циклус,брис и микробиолошки.