Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансфер со замрзнати ембриони

Дискусија во 'Бременост' започната од kukla21, 1 април 2017.

1. Simona❤️❤️❤️

Simona❤️❤️❤️ Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Јас имам веке еден успешен трансвер сега ми е за второ детенце затоа сакам пак преку фонд кас сум во систина и таму е многу поскапо затоа сакам пак со ваучер сепак фала на инф

На Srna-3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Zdravo do koga im vazi popustot i ja sum vo new born ovoj mesec ke pravam no nisto mi nemaat kazano

3. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Ама јави се во фонд прашај постои ваучер само за трансфер. Нема да ти прифатат со ваучер за цело инвитро. Мене во new born не ми го прифатија ваучерот за инвитро за црла постапка, си платив приватно само за трансфер и мене ми дадоа попуст исто, затоа што беше на приватно. Ми рекоа различен е тој ваучер, не е работата да не си ги трошиш ваучерите, мене ми псоврија си отидов со ваучерот во рака и ми рекоа НЕ Е ТОЈ ваучер валиден за трансфер со замрзнати :)

4. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    211
    Попустот за криотрансфер им трае до крај на Септември, таман и ти ќе го фатиш. Денес правев трансфер, ме чинеше 38400.
    Со среќа и лесно нека ти е(fingers)

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Jas. Ne ni znaev iskrenk fala ti sto mi kaza a i oni denes mi potvrdija topp so srekja nekaa ti e da se fatiii samo za ubavo da e

6. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.912
    Со среќа! (fingers) Известувај нѐ како оди

7. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Kade pravesw transfer

8. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Zenski vie sto imavte pozitiven test ako moze da spodelite iskustvo
    Dali imavte nekoi simptomi dodeka cekavte
    Kako pomina transferot
    :)
    Falaaa

9. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Здраво, прашувам за другарка.
    Имам другарка која што има замрзнато ембрион. Треба да направи периодов трансфер.
    Некаде по групуве прочитавме дека од ФЗО има ваучер за трансфер од замрзнат ембрион.

Дали има некој искуство? Во ФЗО не можеме да ги добиеме, на веб страната не можеме ништо да најдеме.
    Тоа е наводно нешто ново, од годинава е изгласано и донесено.

Ви благодарам.

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Da i menee edna clenka mi spomna deka moze a jas iskfeno ne zmam kolku e toa tocno

11. Simona❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Da ima poseben vaucer za so zamrznati embrioni odnosno doneseno e odluka dokolku imas zamrznato a apliciras za vaucer ako sakas da go iskoristis embrioniot mora so takov vaucer ako dobies vaucer za cela postapka ne moze da se iskoristi za embrio transver jas sega sobiram dokumenti isto imam zamrznati se javiv vo fondot i mi go kazaa toa a za dobivanje na vaucer so zamrznati ti treba samo potvrda od klinimata kade ti se zamrznati tie toa go znaat se javiv vo sistina i samite mi kazaa deka do sakam da gi iskoristam zamrznatite da idam da zemam potvrda

12. Simona❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Mozes da proveris i na stranata fzo ima inf za izmenite tocno e jas ti go kazav toa a bidejki sega sobiram dokumenti ubavo se informirav za se za da ne napravam nekoja utka pa da plakjam na privatno

13. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Ти благодарам,
    А овој ваучер не е поврза со тие 3 за инвитро (зошто другаркава ги искористи сите 3).

14. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    274
    Вчера пишував во Вонтелесно, нема промени во бројот на одобрени ваучери. Бројот на одобрени ваучери останува ист – 3 за прво, 3 за второ и 3 за трето дете. Предлогот за вкупно 6 ваучери независно за кое дете се работи е повлечен. Оваа година, разликата е што, ако се добие ваучер за целата постапка, но е потребен само за трансфер, ваучерот нема да може да се искористи во болницата.

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Извини што повторно прашувам..... Во Фзо не можеме да ги добиеме, како и да е девојчево ќе оди да праша директива.

Ама сакаш да кажеш дека штом има искористено 3 за инвитро, дека не може да поднесе за овој ваучер за трансфер од замрзнати? Или се засебни ваучери?
    Ти благодарам,

16. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    274
    Да, нема дополнителен број на ваучери што би можеле да ги искористиме. Имаше предлог за вкупно 6 ваучери за БПО, но тој е повлечен. Во моментов, останува опцијата за максимум 3 ваучери по дете (3 за прво, 3 за второ и 3 за трето). Дополнително, за оние кои сакаат ваучерот да го користат само за трансфер, а не за целосната постапка, треба да аплицираат за тоа, што според мое мислење само дополнително да ни ја комплицираат ситуацијата....
    И јасно ни е на сите дека е тешко да се добиеме информација од Фондот, да не речам невозможно доколку не се оди кај нив...

17. Simona❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Povrzan e dokolku gi ima iskoristeno site 3 ne moze da podnese za ovoj vaucer sega izmenata e sto ako sakas so zamrznati a dobies obicen vaucer ne ti vazi

18. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    @Hope IT Ви благодарам девојчиња :)

19. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.668
    Zenichki ve prochitav za nekoj nov vaucher (neznam kako da go narecham) koj bil samo za transfer so zamrznati embrioni
    Ve molam ako saka nekoja da mi kaze koi dokumenti se potrebni za vakov vaucher (imam zamrznati embrioni vo Sistina).

20. Simona❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    47
    Мене ми кажаа сите документи како за прв ваучер и за мене и за партнерот и плус извештај од првиот ембрио трансвер извод од првпто родено дете и отпусно писмо од болница и потврда од систина дека ти се таму замрзнати ембрионите ијас сега ги спремав сите документи и моите се во систина замрзнати во вторник среда треб да ги носам во фондот… една членка ми кажа дека и рекле од фонд дека за парнерот не треба ништо а мене ми кажаа исто од фонд дека и за партнерот треба па ние спремавме за него само хепатит Б Ц и Д и хив и еден спермограм нов и еден стар од 2021 год ке доставам

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.