Јас имам веке еден успешен трансвер сега ми е за второ детенце затоа сакам пак преку фонд кас сум во систина и таму е многу поскапо затоа сакам пак со ваучер сепак фала на инф
Ама јави се во фонд прашај постои ваучер само за трансфер. Нема да ти прифатат со ваучер за цело инвитро. Мене во new born не ми го прифатија ваучерот за инвитро за црла постапка, си платив приватно само за трансфер и мене ми дадоа попуст исто, затоа што беше на приватно. Ми рекоа различен е тој ваучер, не е работата да не си ги трошиш ваучерите, мене ми псоврија си отидов со ваучерот во рака и ми рекоа НЕ Е ТОЈ ваучер валиден за трансфер со замрзнати
Попустот за криотрансфер им трае до крај на Септември, таман и ти ќе го фатиш. Денес правев трансфер, ме чинеше 38400. Со среќа и лесно нека ти е
Jas. Ne ni znaev iskrenk fala ti sto mi kaza a i oni denes mi potvrdija topp so srekja nekaa ti e da se fatiii samo za ubavo da e
Zenski vie sto imavte pozitiven test ako moze da spodelite iskustvo Dali imavte nekoi simptomi dodeka cekavte Kako pomina transferot Falaaa
Здраво, прашувам за другарка. Имам другарка која што има замрзнато ембрион. Треба да направи периодов трансфер. Некаде по групуве прочитавме дека од ФЗО има ваучер за трансфер од замрзнат ембрион. Дали има некој искуство? Во ФЗО не можеме да ги добиеме, на веб страната не можеме ништо да најдеме. Тоа е наводно нешто ново, од годинава е изгласано и донесено. Ви благодарам.
Da ima poseben vaucer za so zamrznati embrioni odnosno doneseno e odluka dokolku imas zamrznato a apliciras za vaucer ako sakas da go iskoristis embrioniot mora so takov vaucer ako dobies vaucer za cela postapka ne moze da se iskoristi za embrio transver jas sega sobiram dokumenti isto imam zamrznati se javiv vo fondot i mi go kazaa toa a za dobivanje na vaucer so zamrznati ti treba samo potvrda od klinimata kade ti se zamrznati tie toa go znaat se javiv vo sistina i samite mi kazaa deka do sakam da gi iskoristam zamrznatite da idam da zemam potvrda
Mozes da proveris i na stranata fzo ima inf za izmenite tocno e jas ti go kazav toa a bidejki sega sobiram dokumenti ubavo se informirav za se za da ne napravam nekoja utka pa da plakjam na privatno
Вчера пишував во Вонтелесно, нема промени во бројот на одобрени ваучери. Бројот на одобрени ваучери останува ист – 3 за прво, 3 за второ и 3 за трето дете. Предлогот за вкупно 6 ваучери независно за кое дете се работи е повлечен. Оваа година, разликата е што, ако се добие ваучер за целата постапка, но е потребен само за трансфер, ваучерот нема да може да се искористи во болницата.
Извини што повторно прашувам..... Во Фзо не можеме да ги добиеме, како и да е девојчево ќе оди да праша директива. Ама сакаш да кажеш дека штом има искористено 3 за инвитро, дека не може да поднесе за овој ваучер за трансфер од замрзнати? Или се засебни ваучери? Ти благодарам,
Да, нема дополнителен број на ваучери што би можеле да ги искористиме. Имаше предлог за вкупно 6 ваучери за БПО, но тој е повлечен. Во моментов, останува опцијата за максимум 3 ваучери по дете (3 за прво, 3 за второ и 3 за трето). Дополнително, за оние кои сакаат ваучерот да го користат само за трансфер, а не за целосната постапка, треба да аплицираат за тоа, што според мое мислење само дополнително да ни ја комплицираат ситуацијата.... И јасно ни е на сите дека е тешко да се добиеме информација од Фондот, да не речам невозможно доколку не се оди кај нив...
Povrzan e dokolku gi ima iskoristeno site 3 ne moze da podnese za ovoj vaucer sega izmenata e sto ako sakas so zamrznati a dobies obicen vaucer ne ti vazi
Zenichki ve prochitav za nekoj nov vaucher (neznam kako da go narecham) koj bil samo za transfer so zamrznati embrioni Ve molam ako saka nekoja da mi kaze koi dokumenti se potrebni za vakov vaucher (imam zamrznati embrioni vo Sistina).
Мене ми кажаа сите документи како за прв ваучер и за мене и за партнерот и плус извештај од првиот ембрио трансвер извод од првпто родено дете и отпусно писмо од болница и потврда од систина дека ти се таму замрзнати ембрионите ијас сега ги спремав сите документи и моите се во систина замрзнати во вторник среда треб да ги носам во фондот… една членка ми кажа дека и рекле од фонд дека за парнерот не треба ништо а мене ми кажаа исто од фонд дека и за партнерот треба па ние спремавме за него само хепатит Б Ц и Д и хив и еден спермограм нов и еден стар од 2021 год ке доставам