Zdravo da prasam... Kako odi postapkata za 2 vaucer Dali dokolky imas zamrznati ke baraat 6 meseci od posleden transfer so zamrznati Fala mn
Здраво женски. Ставив слика од хормони на 3 ден испитани, ме замислува Fsh i Lh нема правилен сооднос 2:1, дури Fsh е на горна граница Сакам здравје за некој месец да направам трансфер со замрзнато ембрионче па колку ваквиот резултат ќе влијае? Сакам исто да ве прашам трасфер со колку год.веќе замрзнат ембрион имате направено? Јас имам 4 замрзнати пред скоро 4ипол години, незнам дали тоа влијае на успехот. Досега само трансфер со свежи ембриони имам правено. Ве молам за совет и мислење.
Здраво. Дали ваучерот за трансфер со замрзнати се брои во вкупно трите ваучери што следуваат,или тие 3 си важат за трансфер со свежи а ова е плус ваучер?
Вкупно се 3 ваучери без разлика дали ќе ги користиш за цела постапка или само за трансфер со замрзнати.
Zdravo Denes mi e 6ti den od transferot so zamrznati 5 dnevni embrioni, mi vratija dve.Dali nekoja od vas imala bolki kako menstrualni vo dolniot del na stomakot skoro cel den. I koga se dvizam kako da mi tezi vo dolniot del nesto i imav kafeav iscedok denes samo ednas. Dali ova e normalno?
естрофемот оди на приватно или на рецепта? и која цена е? јас го купувам 260, нз која е таа цена, дали на приватно или не
Може на рецепта,некаде околу 100 и нешто денари беше не се сеќавам точно. Јас ги пиев 3×2 некаде до кај 10 недела така нешто. Инаку гледам прашаше што терапија сме примале. Јас примав естрофем,лензето спреј,пролутекс ампули,клексани,аспирин..и секако витамини..метилфолат,премама..
Zdravo, denes mi e 8 den od krio transfer. Simptomi apsolutno nikakvi (ni gradi podueni, nit pospanost, nit sitost, naprotiv polna so energija sum, mi se jade normalno, stolicata mi e i taka i taka, samo stomakot mi e podujan, no toa e od terapijata), malo bockanje vo stomakot samo na prviot den. Primiv Ovitrelle na 4t den od transfer pa me interesira dali cekavte podolgo za test da napravite (podolgo od 12 dena) poradi toa sto inekcijata moze da dovede do lazen pozitiven.
Jas primiv Ovitrelle na denot na transferot pola i pola Ovitrelle po 3 dena staviv. I test pravev na 11ti den izleze pozitiven