59400 за трансфер со замрзнати денес платив во Sistina, претоставувам тука е и цената за embryo gluee
Здраво имам замрзнати ембриони на 3ти ден планирам трансфер почнав со собирање на документи Прашањето мие дали ќе може да се остават да видиме дали ќе преживеат до 5ти ден за да ги вратиме?
Бета на 9ти ден 0,500 3 дневни замрзнати 2 ембриончиња, дали има на некоја ваква ситуација а на 14 ден да имапозбета?
Имавме прв неуспешен трансфер со 2 замрзнати ембриони вратени на 3-ти ден (беа со квалитет C8G1). Сега имаме замрзнати уште 5 ембриони со ист таков квалитет (C8G1), поделени во две сламки (3+2). Многу сум во дилема за следниот чекор. Дали некоја од вас имала ваква ситуација – да одмрзнувате ембриони на 3-ти ден, па да ги чекате во лабораторија до 5-ти ден (бластоциста)? Ме плаши ризикот да не престанат со развој во инкубатор, но од друга страна, по првиот неуспех на 3-ти ден, мислам дека бластоциста е посигурна опција за имплантација. Каков беше исходот кај вас што одевте до 5-ти ден со одмрзнати ембриони? Дали сите стигнаа до бластоциста? Дали некоја правела трансфер во природен циклус по неуспешен со Циклопрогинова?
Здраво, ќе те замолам доколку можеш да одвоиш време за да ми кажеш кои документи се потребни за поднесување ваучер за трансвер со замрзнати ембриони. Ти благодарам
Здраво јас сеуште ги собирам ми треба само пап тестот и да ги поднесам треба брисови пап тест хормони крвна слика еден спермограм нее потребен но незнам што ќе им е 2д4д доколку имаш деца ќе треба извод од нив за тебе и мажот венчаница и извештај од болницата дека ги имаш зачувано ембрионите па ако сум заборавила нешто ќе ме извиниш нека ме коректираат членките
Ova novo e deka ne treba spermogarm za vaucer so zamrznati jas lani koga podnesuvav se javiv i prasav mi kazaa eden nov i eden star moze jas podnesov eden od pred 3 god i eden nov