Витамини и аспирин кои ги пиев уште пред да почнеме,и после овулациха дабрастон,правев кај Димитров.Нека се распраша убаво,ама мислам откако ќе остане бремена несмее да дои(пријателка така го одби малото на 8 месеци зашто остана бремена).
Citajki ja temava od pocetok site sto imate uspesen transfer vi e posle nekoj mesec od klasicno ivf, mozebi toa doveduva do uspesen tranfer bidejki neli se prima mn terapija za klasicen ivf ili greska sum?
Јас се извинувам што прашувам, но не ми е јасно, што се подразбира под поимот "со скрос природен циклус". Дали тоа значи дека не се прима никаква прогестеронска подршка или?
Neli moze da doplate za uste edna god da I trae zamrznuvanje to znam oti moze da se doplaka so sekoja naredna god
Не туку нема терапија за подготовка пред трансфер. Пр.има трансфер кој се започнува со супрефакт некои во комбинацуја си естрофем,некој само со естрофем почнуваат,ја бев без подготовка чекавме сама да настане овулацијата,и ендометриумот сам по себе да си ја постигне потребната дебелина.И одкако ќе настане овулација почнавме со прогестеронска терапија.
Ајде и тука да пишам, ја пролистав цела тема и не најдов инфо по колку мм расте т.е се здебелува ендометриумот некоја дали знае ?
фала ти кукле на одговорот,... а од 9-11 мм го рачунаат ко таман за трансфер да има нели така нешто беше?
Ух,и јас сакам трансфер да правам. Имам уште 3 ембриона. Ама пусти страв од неуспех ме тера да одложувам
Ќе ве молам за мислење ова се моите циклуси гледано наназад сите месеци...па ме интересира како би се рачунал мојот мен.циклус краток, нормален, идеален, или долг? Како би знаела кои денови ми се овулација според ова? Мн различни ми се за да знам како би било ....плс ?! 29, 28, 28, 30, 28, 29, 35, 41, 25, 34, 28, 33, 29, 33
Најисктен совет - многу си напната и само лошо си правиш. Олабај се малку и уживај во постапката која те носи чекор поблиску до бебе.
Не бе кукле не сум, но ме интересира да знам да не сум ко теле хахаха, ме прашува докторот јас кажувам од 28-30 но сега гледав и дека на 33,35 дена сум имала наназад месеци па незнам дали нешто тоа му менува во постапките да не бидам надвор од играва да згрешам нешто да сум во тек што , како
Ако имаш така нередовни циклуси лекарот треба да знае чисто за темпирање на работите не за друго. на поредовни циклуси може и естрогените да се помине, со нередовни обично се оди со естроген пред овулација за да се темпира подобро дебелината на ендометриумот.