Stevemila Се сеќавам ти сакаше од капките за миоми нели ги имаше по пороѓај Те молам да ми ги пишеш кои се каде да ги најдам и колку коштаат.Ти благодарам
Па после први земи пак 2 рецепти,ја така зимав по 2 или 1 никогаш повеќе. Инаку нема потреба да ги плаќаш приватно кога на рецепт се околу 40денари. ПС.имам останато 2 кутивчиња можам да ти ги дадам.
Zenicki tie sto imate praveno transfer so zamrznati embrioni dali ve boela gradite od odma ili ponataka pocnaa
Мене нелкаде после една недела почнаа да ми тежат и да ме болат ептен. Ама мислам дека е индивидуално,а и зависи дали си примила прегнил,еднаш имав шримено и имав болки во градите од неа.
10 ден од трансфер, прв трансфер после пункцијата во ноември. Бета 512. Но мира немам, од вчера кафеав исцедок и бајаги болки во стомакот и крстот. Од терапија имам естрофем, утрогестан и аспирин. Аспирин прекинав од вчера, а денес воведов депо на 5 дена. Градите ништо посебно не ме болат. Грижите мислам никогаш немат да поминат. Стварно е тежок периодот на чекање и неизвесност. Ваше мислење или искуство - дали да мирувам в кревет? Болкиве ме загрижуваат многу.
Sreken prasnik MAJCEEE cestiyki a te boli se od sto si trudnicko za 10den od transfer visoka beta i od srce ti posakuvam.bliznaci
Јас имав слична ситуација како тебе. исто трансфер на смрзнати ембриони. Висока бета на 14 ден од трансфер. На денот на бетата мислев дека нема шанси да сум трудна бидејќи имав болки во стомакот. Бетата испадна висока. После неколку дена од бетата добив кафеав исцедок. ми ставија прогестерон депо и ми рекоа повеќе одмарај. На првото ехо две недели после бетата видовме едно срценце кое сега има две години. лекарот тогаш на ехото рече по бетата мирисаше на близнаци, така што кафеавиот исцедок можеби би бил отрлање на едниот плод, а можеби само имплантациско крварење. Така што уживај во бременоста.
Среќен празник. Да ти се враќа дупло. Кај мене дај боже да биде ОК, ке биде едно. Вратена една бластоциста од 5 ден.
Јас денеа отидов да проверам бета, само за да можам да прекинам терапија. Кога видов с е збунав. Фала за споделеното искуство. Ке одмарам и јас в кревет
честитки бидејки си покриена со терапија на тебе останува да си одмараш овие денови повеке станувај само до вц ја не сум за у темава ама од искуство мое со проблематични бремености заштити се со лежење барем додека не се смире изцедокот
Честитки и како што ти кажале и другите гледај што повеќе да одмараш. Јас имав исцедок па дури и крварење подолг период, па се се среди. После тоа и на работа си одев, а синко еве го лежи и збеснува до мене.