Ме интересира искуство? Дали пред трансфер мора да се прима цикло прогинова и од кој ден се почнува со некаква друга терапија?
Јас за овој трансфер ќе пијам кломифен 2х1 и естрофем 2х1 од втор ден од циклус. Претходниот трзнсфер само естрофем пиев 3х4. + витамини, +мака. Јас колку што разбирам зависи од ситуација, па докторот проценува што ќе треба да се пие.
Да, му кажав, рече дека сепак да го пијам, затоа што сака да предизвика да пораснат повеќе фоликули, за да лачат - мислам рече естроген... Или нешто...не запамтив. Почнумам од 2 ден од циклус. И ми рече кога ќе добијам да се јавам, после една недела да идам на ехо. Па ќе видиме. Ќе го пијам,веќе го купив. Ќе го послушам.
пред малку проверив во шемата, од 4ти ден треба да почнам со кломифен и естрофем. Дали кломифен оди на рецепта? За естрофем знам дека оди.
Е можда. Јас секогаш "така" го земам. Еднаш една не ми даде. Не смеела демек. @Ѕвездички ,случајно ако ти треба повеќе естрофем,а нема по аптеките на рецепта, пиши да ти пуштам. Имам едно кило
јас имам дома 2 кутии циклопрогинова, не отворени ама Ивановски ми рече естрофем... демек исти, ама и не се исти леле ме фака возбуда )) баш се радувам, и се надевам дека позитивнава мисла ќе ме држи до крај Земав рецепта, ама ги немаше во аптеката кај што влегов. Ќе побарам тука локално кај мене, ако не најдам ќе земам од тебе. по моја пресметка ќе ми фалат уште 2 таблетки, ама секако во вторник сум на ехо, па ќе видам што ќе ми каже, а за до вторник имам. И естрофем земав на рецепта - значи до вторник сум обезбедена, а за после ќе видам дали ќе ми треба уште.
So sreka najmila.Gospod da ti e na pomos.Pocnav i jas da se interesiram za transfer so zamrznati.Si imam 4 mrazulcinja.Sakame bratce za Daria,a zostp da ne i bratce i sestrice.Te guskam
Јас да се пријавам од вчера почнав кломифен и естрофем, и за сега не чувствувам ништо. Не ми се гади, не ми се лоши, ете добро е...нека тера така. А имав толкав голем страв од тоа апче Единствено што имам е ноќно препотувње, и тоа секоја вечер од прилика во исто време, околу 4 саат се будам потоп цела, све мокро, цели пижами. Се преоблакам и продолжувам да спијам. Ова веќе цела недела ми се случува... Бев денес за крвна слика, и гликемија и уште нешто, резултат во понеделник, па ќе идам и до кај интернистката да видам што ќе каже и она.
Бев на ехо, и ендометриумот ми е 6,5 а треба да,е повеќе, ми ја зголеми дозата на естрофем. И во петок пак на контрола. Можно е д треба да примам инекција во матката. Има некој искутво со тоа? Како е?
Веројатно е tevagrastim Ја ставаат 2-3 дена пред трансфер, вагинално, ништо страшно, не осеќаш ништо. Лежиш после околу 20 мин и тоа е се Со среќа!