Здраво девојки!Јас правев во четвртокот трансфер со замрзнати ембриони.Пред нова година правев прво инвитро,беше позитивно,но за жал со многу ран спонтан.Имав три замрзнати ембриони,од кои два ми вратија.Почнавме со циклопрогинова,па суперфакт,естрофем...па сега продолжив со естрофем,бускопам,декортин,клексан,прогестерон депо на 4 дена и утрогестан.Ама некако за разлика од првиот пат како градиве да не ме болат толку,освен сто имам запек и гасови,друго како да осеќам како жештина кај маткава,и кога како болка во јајници.Вчера цела вечер се препотував и така некако ко немирен сон ме фати.Нешто повеќе да ми кажете за симптомиве со замрзнати ембриони?,за разлика од првиот пат кога бев сигурна дека ќе бидне,сега некако сум скептична Извинете на долг пост,бев редовна во вештачко оплодување,но после тоа малку се одалечив форумов...па сега срце не издржа да не пишам.Имајте ибав ден
Ја немав никакви симптоми,симптоми ми се појавија околу 6та недела. Така да тоа и не е некој знак,уживај релаксирај се и само позитивно. Претходниот пат што си имала симптоми може биле од самата терапија. Чекаме висока бета
Ти посакувам среќа. Јас имав 2 трансфери со замрзнати (неуспешни) и секогаш различни симптоми. Само позитивни мисли да си имаш. ништо друго не е важно, да си се смириш и да си уживаш. Симптомите се слични и за успешно и за неуспешно, барем јас така мислам. Како и да е со терапија си покриена, и освен да уживаш во овој момент, нема што друго да направиш. Не си прави дополнителен стрес. Инаку и јас мака мачам со спиење, препотување ноќе. го прашав др - рече дека е од естрофемот, дека тој некогаш правел така. Инаку за да си помирна, можеш да му пишеш на др, види што ќе ти каже. А болки и грчеви во матка, понекогаш се предизвикани и хормоналните промени, прогестерон, естроген итн. така што ова не невообичаено. Само што кај некоја од нас е поизразено, кај некоја не е воопшто. и баш ми е мило што се врати во темиве, веќе не се чувствувам сама, тука некако ми е како своја меѓу своите ете така, ќе си пишеме тука. Мојот трансфер ќе биде во среда
Фала ви женски,како треба така ќе биде....останува да се бориме и бодриме.Фала Ви за подршка,за 10 дена ќе ве известам за резултатот.Сите што се во постапка и исчекување многу многу среќа Ви посакувам. Со среќа мила и со лесно!да биде успешен и здравје во јануари со бебуши во рака
а колку дневни ембриони ти вратија? ако ти е тешко, ќе си пишеш тука, си даваме подршка, мене тоа многу ми значи. Не се секирај, а од прогестеронот може и запек да добиеш па и од тоа да си имаш грчеви во стомак, и да не знеш дали се црева, матка или јајници.
Мене ми е напишано од денес да почнам Крион, навечер, а од утре пролутекс. А за клеисан не ми пишува ништо. Сега гледав низ старите шеми, некогаш на ден на трансфер сум почнувала, 2-3 дена порано. А сега никако не ми е пишано...
сега гледам, ни декортин немам во шемата, а другпат сум го пиела неколку дена пред трансфер... ама ај како е - така
Јас гледам кај мене два дена пред трансфер почнувам со клексан и декортин,и после до крај одам со клексан,а декортин 5 дена после трансфер го користам.Како и да е не се секирај знае докторот што прави
не дека се секирам, ама ми се виде различно од претодните трансфери. Затоа прашав, ама ете не е секгаш исто. Секако докторот најдобро знае.
Devojki zdravo! Ovoj mesec i jas planiram transfer so zamrznati. Denes mi e petti den od ciklus,a od prv den pocnav so estrofem3*2 Mi rekoa na 10 ti den na kontrola, ama se paga vo nedela, pa ke odam na 8 mi den od ciklus,se nadevam ne e rano. A i sekako imam kratki ciklusi od 25/26 dena. Na site sto ste vo procedura, vi posakuvam uspeeeh
И јас бев со кринон и пролутетекс знаес пролутексот во грција е 47€ кај менне успешна беше терапијата. Со срека