Za carski rez najubavo e da pominat dve god od ednoto poroduvanje do drugoto taka da racunaj otprilika godina I pol
Девојки здраво!Вчера бев на консултација кај Трајковски,е сега зашто август го планирам за месец на релаксација и одмор договоривме трансфер септември.Имам уште еден замрзнат ембрион дојде и ембриологот раговаравме и кажа дека е одличен квалитетот.Иако нели ќе се види и со одмрзнувањето иако рече дека се многу ретки случаеви да не преживее.Е сега докторов вика да одиме на природен циклус,зашто имам редовен циклус и овулацијата да ја пратиме.Некој да ми сподели искуство?Како што иде...ме фаќа паника дека е еден,дали ќе успее сево ова....ама па кој да знае
@Lanic Јас бев на природен циклус. Нема едтрофем ако добро се задебелува ендометриумот. Аспирин се зема, пролутех пред трансфер и мислам декортин беше. Три, четири дена д-р ќе оцени колку. Витамини од сега почни да земаш. Одмрзнаа 2 тродневни ембриони, едниот продолжи да се дели до 5тти ден другиот престана. Ти посакувам успех.
@Lanic јас сум имала трансфери и на природен, и на слабо стимулиран циклус. Се зависи од самиот циклус во кој што е планирано да се прави трансферот. Др следи, ако сите параметри се добри, нема да ти даде ништо освен прогестерон после трансфер. Така што опуштено и само верба, и ќе биде!
Здраво девојки, по едно неуспешно ифв се спремам за ново со трансфер со замрзнати ембриони. За тие што правеле во Систина, сакав да прашам колку чини на приватно само трансферот? Се јавив да прашам ама незнам дали ме разбраа убаво, ми кажаа 91.000 денари, ама читам по форумов дека е помалку и се збунив. Фала однапред на одговор и посакувам успех кај сите. Поздрав
Девојки правев втор трансфер со замрзнати на 18 јуни неуспешно, добив на 38 ден, и сега овој месец помина 40 ден од циклусот сеуште немам добиено, правев тест негативен , а веке 10 дена имам по некоја капка кафеава течност,бев на одмор а сега матичниот ми е на одмор па ќе чекам да се врати, барам совет,дали има некој со вакво искуство.поздрав
Што примаше од терапија? Јас имам релативно долг циклус. Ама ете, по третото ивф добив на 22ри ден ако не се лажам. Лудуваат хормони!
Обично циклусот ми е на 31 ден,трансферот беше на природн циклус без стимулаци, после терапијата ми беше клексан, прогестерон депо.
Девојки да ве поздравам после 8 години брак и јас видов позитивна бета 105, деветиот ден на трансфер со смрзнат ембрион, дали е добро бета или не. Поздрав
Одлична ти е.Честитки од срце....И јас во септември ќе си го враќам последното јуначе.На природен циклус одеше или?Уживај мила....со лесно да ти минат сите месеци,и браво за истрајноста
Честитки мила!!! Ептен ми е мило, со лесно понатаму Бетата ти е супер! Во Турција правеше во истата клиника? Што ти дадоа од терапија?