Закажав конечно, планирам да одам да разговарам за тоа каков протокол ќе тераме. Ама едвај чекам да си ги земам Ме фати возбуда додека те читав Ќе си биде се' во ред и јунакот јунак над јунаци ќе биде Да пишеш што ќе ти дадат пред трансфер. Сега пиеш нешто?
Не,овој пат одиме по природен пат без ништо(освен што некои витамини си земам).Зашто е едно,па така реши докторот овој пат да биде така и дај боже последен.Некоја позитивна енергија имам за овој пат како за првиот(кога беше успешно)се надевам до крај ќе ме следи.
Јас ги употребив ги купив турска евтини беа јас употребив 3 а во кутијата има 4. Само една имам за жал да имав повеке ке ти ги дадев. Поздрав Не е за дебелината на ендометриумот тие се за да пораснат сите фоликули во една големина да не бидат некој поголеми некој помали јас ги употребив пред да почне стимулацијата за ивф со краток протокол барам така мене ми кажа во турска се лепат на рамена. Поздрав
Во мојот случај ке беа за дебелината, бидејки е криотрансфер Сепак нема да имам потреба, бев на контрола, добар е ендометриумот, ми закажаа трансфер во понеделник..Битно се прошетавме до Софија и троа шопинг истеравме Ако некому му требаат тука сум.. Помина повеке од година од последниот криотрансфер и сега ме фака некоја возбуда: ) Со срека и со лесно на другите што се во постапка @Lanic , @Оли
Jas se spremam psihicki.Da isterame rodendenot zdravje,edno po edno ispituvanje ke pocnam.Da ne mi dojde naednas.Pa kako resil Bog taka So sreka na site so ste vo podgotovki
Фала многу! Дај боже да биде кај сите, а ти максимално уживај во најубавиот период и со лесно до крај! Поздрав
И јас се спремам за нареден месец за трансфер на замрзнати,ме интересира кој ден се прави одма после овулација? Од што зависи од тоа како ќе се развиваат ембрионите? Ми изгледа многу полесно од класично инвитро само имај пари во џеб и многууу среќа. Ви посакувам успех на сите
Јас имам правено 2 трансфери со замрзнати, првиот беше на 17 ден од циклус а вториот на 22 ден од циклус (имам покасна овулација) полесно е бидејќи нема стимулации но за жал беа неуспешни и двата обида, е сега имаме замрзнато уште 3 ембриони па се спремаме и за 4 инвитро но пред тоа да направамуште некои дополнителни испитување. Со среќа и се надевам дека еден ден сите ќе дојдеме до успех
Trajkovski mi kaza da odam na 20ti den od ciklus da me vidi.Ke odime na priroden ciklus.Samo so utrogestan i kleksan obavezno.Sepak zdravje ke vidime
Девојки јас вчера добив,и сега на кој ден да закажам ехо?И како оди тоа,претежно се гледа овулација да помине,и после колку дена од неа се прави трансфер?Зашто одиме на природен циклус...фала ви
Да се пријавам..Бидна вчера мојот трансфер, ми вратија две бластомери..Сега лежење и тинтрање Гушки до сите
Јас бев на 11 ден од добивање, потоа од 19 до 21 ден се прави трансфер, ќе процрни докторот. Така е за природен циклус.
Dali bi mozele da mi kazete povekje detali kako se pravi IVF so zamrznati jk? Kako odi celosna procedura? Blagodaram