Трансфер со замрзнати ембриони

Discussion in 'Бременост' started by kukla21, Apr 1, 2017.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@Stasija имаш цела тема за трансвер со замрзнати, читни и пуштам среќа (fingers)

Stasija, Martka and pandelka like this.
  2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

па мојата беше кратка да ако се сеќавам добро отприлика 4 дена пред трансфер почнав со терапијата...инаку пиши што и да треба тука сум ќе ти пишам се што знам ❤

Stasija likes this.
  3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

postapkata so zamrznati kako odi koga ke treba da pravam transfer so zamrznati dali pred toa pak pravat pregledi nesto inekcii krv dali zimat pojasnete mi

4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

да те пратат на ехо т.е ендометриумот ти го гледаат, па според него, ден од циклус и зависно од ембрионот каков е одлучуваат кога ќе го вратат, инекции да пишав горе клексани и прогестерон..а за крв ако не се лажам естроген и прогестерон ми пратеа толку.

veli4ekate likes this.
  5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

preku fond sum po0minav eha voa noa e sega ke mi naplakat za sekoe eho taka li

6. Stasija

Stasija Популарен член

Blagodaram, ama jas nemam zamrznati embrioni :) samo jajce kletki. Se nadevam ova grupa deka e opfatena mozebi i taa tema

KayaLena and emkaemka like this.
  7. Nane26

Nane26 Истакнат член

Јас сум моментално во постапка за трансфер на смрзнати ембриони. Кај мене постапката оди вака: во консултација со докторот, затоа што минатиот месец немаше можност кај мене да се прави трансфер на природен циклус, ради цисти, по циклус од 21 ден,повторно почнав со супрефакт 0,3 и од прв ден на циклус естрофем. Утре сум на прва контрола да видиме шо како, и ако се е ок,здравје боже наредна недела трансфер. Кај секого е различно и индивидуално. Како ќе се договориш со докторот,така ќе тераш. Поздрав и со лесно на сите.

8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

незнам мила дали ќе ти наплаќаат јас претходно инвитрата идев на приватно, и не ми ги наплаќаа ехата освен она скроз прво кога ќе им отидеш..а преку фонд не сум сигурна нешто ми се врти во умот дека три еха ти се на терет на фондот али не ме фаќај за збор немам сеуште искуство на овој начин. Со лесно!

9. Lanic

Lanic Истакнат член

Девојки јас вчера бев кај докторот ме гледаше на ехо.Ендометриумот ми беше 8,5 , а имав еден водечки фоликул 10 мм на 8ми ден од циклус.Сега се договоривме во четврток повторно ехо.Иначе ќе враќаме 5 дневен ембрион(малку ми е страв од тоа како и дали ќе се развива)Толку од мене сега за сега :)

stevemila, KayaLena, Stara and 6 others like this.
  10. Milicka*

Milicka* Популарен член

А колку време пред трансфер ги одмрзнуваат? Дали се чека ден два како ке се развиваат или истиот ден се одмрзнуваат и се враќаат? Мене мн ми е страв какви ке бидат по одмрзнување :)

Last edited: Sep 19, 2018
  11. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

i jas se plasam kakvi ke bidat po odmrznuvanjeto moite na tret den se zamrznati mislam osumkletocno i 4 kletocno

i mene toa me interesira dali istiot dden ti gi odmrznuvat i ti gi vrakat

Last edited by a moderator: Sep 20, 2018
  12. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

мила и јас порано се плашев и кога прашав еднаш дали е возможно да не се одмрзнат како што треба ми рекоа да не се лажеме секогаш постои шанса за такво нешто, но они што е до нив прават се да не се деси тоа...и рекоа дека такви се наводно ретки случаи и јас некако за ова им верував да ти кажам и бев мирна за ова..Така да воопшто не се секирај за ќе биде се како што треба, ако ти рекле дека се развивал ембрионот како што треба се ќе биде добро...со лесно ❤

13. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

drugiot del ne se pie li jas celo kutivce si go ispiv ne pamtam dr da mi kaza samo edniot del da go pijam,,,,samo rece pocni od belo i site do kraj

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се пијат и другите, како не. Зависи за што се земаат. Штом ти рекол доктор сите да ги пиеш со ред, така требало.
    Јас сите сум ги пиела два циклуси по ред по хистероскопија.
    А само белите некои ги пијат наместо Естрофем.

bebaa likes this.
  15. NNA

NNA Популарен член

Девојки во турска све е е различно јас само еднаш на ден ставам керенон гел и фолна ништо друго не ми дадоа. Со смрзнат ембрион бев еве тераме 8 недела. Поздрав ви посакувам на сите успех.

bokiroki, mici-22, Stara and 8 others like this.
  16. Lanic

Lanic Истакнат член

Девојки денес бев на ехо.Фоликулот е 16 мм а ендометриумот 10,5.Ми закажаа ехо во понеделник.Па тогаш и крв ќе ми земеле.Се надевам не е касно наредниот преглед

0ли and Martka like this.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Зависи кога ги пиеш.Ако не требало да ги пиеш ке ти напоменел докторот.Јас ги имама пиено цело кутиче за регулација на циклус.На постот што ме цитираш мислам станува збор,дека на членката и требаше само естрофен,тоа се првиот дел од апчињата,затоа и реков така.

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Znaci cikloproginova po et se pijat samo samo belite a pred et se pie celo kutivce cikloproginova

19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

NNA честитки.
    И јас во Ремедика на првиот трансфер со замрзнати примав само прогестерон (утрогестан место кринон) и ништо друго. Од тој трансфер имам 2 годишен син.

Постапката е покомоплицирана ако првиот трансфер не успее, тогаш се оди со појака терапија.
    Постапката е исот покомплицирана ако се оди со замрзнати јајце клетки зашто поинаку се темпира процесот.

NNA likes this.
  20. NNA

NNA Популарен член

Овој ми беше 5 ивф ама прв со змрзнат ембрион, можеби е така не знам, нека ти е живо и здраво синот и да ти се исполнат сите желби. Поздрав