Јас почнав со циклопрогинова па ке следи мала доза супрефакт дали случајно ќе треба и стоп инекција или по суперфактот продолжи со естрофем па трансфер??
Јас Естрофем пиев и пред и по трансфер. Прегнил не примив. Само ќе кажат кога да почнеш со прогестерон.
Аха јас пак си помислив штом пак супрефактот како за првото инвитро да не треба и сега ... но сиггурно би било нешто поинаку бидејки ескимчињата ме чекаат но мама треба метилирана да пие за да си седат мирни... ајде наскоро со бета и кај тебе оли
Со ваков протокол докторот го контролира циклусот. Нема овулација (ова ми беше баш нејасно, но ми се потврди дека нема овулација) и кога ќе процени докторот дека е добар ендометриумот, почнува прогестерон да се зема, па потоа следува трансфер. Естрофем ќе си пиеш до крај. Ајде, се' што треба месецов за припрема и мразулците да си седат во меше
Se spremam za transfer so zamrznati ne interesira dali gi refundirat sredstvata za kleksani deka ivf so stimulacii go pravev pred 2 godini preku fondot, no ne pidnesov za refundacija.
Девојки , болка во јајници и гасови нормални се или нешто друго покажува ова ? Од вчера имам гасови мислев од чепкањето е но еве и денес имам , кога имав успешен трансфер ми се исчисти лицето сега нема ништо знам мн рано е за симптоми но оваа болкава ме плаши мислење ? Трансфер имав во понеделникот !
Блазе вам што сте од Скопје, во мојот град трансфузиолозите фрлаат документи и не сакат да чујат , се снајдов некако за до тест , ако даде Бог да е позитивен ке барам некое чаре , ке си го барам правото.
Како бре фрлаат документи јас незнам супер си поминав тие 9,10 месеци колку ги примав фраксипарин Др беа ок и тие од ФЗОМ редовно ми гигрефундираа сите пари што требаше да ми ги рефундираат
Си ветив дека овојпат нема да си барам симптоми ама ете посилно е од мене хихиху , дај Боже да бидне овој пат , овие години ми се чини ми го скратија животот , @A&Z te nosam na rucek ako bidne hihhu imaj si lesna bremenost ***
може и ќе покаже, пробај си, 5 дневно ти вратија ? а што терапија ти дадоа од денот на трансфер? има разлика во терапијата, дека трансферот е со замрзнати или не? и ме интересира ендометриумот ви кажуваат колку ви е?
Ми вратија 2 осумклеточни ембриони кои беа замрзнати ма 3 ден , за ендометриум ми кажа само на првата контрола колку е , тогаш ми беше 9.5 , а од терапија примам : аспирин , метформин од 500 , естрофем 3*2 , в комплекс , метилирана фолна , пролутекс , кринон , клексан и инекција нивестим на секој 3 ден