Деветти ден ќе ти биде во среда, рано е, сепак на трет ден ти се вратени. Подобро е петок-сабота да си провериш бета. Пуштам најголема среќа за висока бета! Инаку, за ендометриумот секогаш си прашувам. И да не ми се каже, прашувам.
Ви благодарам девојки , се надевам ке успееме овој пат , најповеке се плашам бидејки сме со азооспермија и имаме ограничен материјал , но верувам дека ке успееме , и јад и сите кои се борат
Da se prijavam transfer, na 11 vo cetvrtok, me interesira dali od FZO samo kleksanite gi refundiraat ili i dr terapija(proluteks, krinon, nivestim)
нивестим за што се? прв пат ги читам, до сега во систина не ми ги спомнале. обично на пункција даваат Трагвестим, на трансфер Атосибан, и сега најново после трансфер интралипидна инфузија. имате искуства со овие?
Точно и јас не знам , прв пат ја примам , ти ја даваат од ремедика и се прима на секои 3 дена , иначе била имунолошка а девојчето што лежеше со мене ми рече била за подобра имплантација, на секои 2 боцкања се испитуваат леукоцити за да се види дали организмот добро ја прифатил, повеке навистина не знам
Blagodaram mnogu daj boze srekata da ne sledi site, kaj Petanovski 4 ifv, prethodnite 3 vo newbor kaj Trajkovski
Од прилика за 10 тина дена трансфер на замрзнати за второ дете,првото ми е успешно инвитро кај Тања во Њу Борн од кое имам 2 год.ќерка. Пробав во декември на природен циклус не беше успешно ,сега сум со долг протокол повеќе се надевам, а и ќе немам повеќе замрзнати. Господ да е со сите нас
Ајде нека биде со две цртки да се израдуваш... со долг протокол пиеше нешто или како ? Јас пијам циклопрогинова па ќе следи супрефакт па што понатаму ?? Пред трансферот ако може да ми кажеш?
@princess5 Ќе имаш и Естрофем да пиеш кога ќе боцкаш Супрефакт, па ќе ти кажат кога да почнеш со прогестерон, а со Естрофем ќе си продолжиш.
Devojki vcera se bockav so kleksan i proluteks e sega ne ja prasv sestrata dali istovremeno da se bockam so dvete, ama kako prv pat da mi bese, a imam pominato 3 ifv i site sama se bockav e sega modrica mi se napravi ednata ja staviv vo stomak a dr vo ramo, ama uste me boli mestoto kaj sto se bockav
Обично ако пиеш и Аспирин, велат на пример Аспирин во 8 сабајле да се пие, а Клексан/Фраксипарин да се боцка во 8 вечерта, да се поминати 12 часа едно од друго. А Пролутекс кога сум сакала, тогаш, но јас во исто време секој ден сум го боцкала. Пиеш ли Аспирин?
Da pocnav od vcera, ama veke od denes vo 8 aspirin, vo 8 vecer kleksan i proluteks, ne mi kaza nisto sestrata mi vika samo gledaj kleksanite da se na 24 casa