Ајде со лесно да ти биде , јас сум блиску до бета мн се плашам дека и овојпат ништо но ке издржам уште ден два па ке известам што биднало иако мн сакам да успеам овој пат
Daj boze da bide pozitivna betata kaj tebe pa posle i kaj site sto sme vo postapka, jas ovoj pat si vetiv deka ke cekam na 14 den, deka se bev nestrpliva i ispituvav na13, 11, 10 den sega ke si cekam, ako pak ne me udri vo glava
@bella.gk koga go pravev minatiot pat prvoto primav faksiparini .. e sega semata mi bese okolu 18h proluteks sabaje vo 8 aspirin a vecer vo 20h faksiparin ..taka da mozes rastojanie da imas a mozes mislam i pet deset min od edna strana ednata od dr strana drugata ampula... jas vo ramo ne se bockav... polesno mi bese na stomak ajde da ne izraduvas so visoka beta
Јас па пролутекс во меше а клексан во рака тоа клексанот не да ме печат не сум ги пробала во меше може поарно ке е , ама ај до тест вака па ке видиме ако е се ок како ке правиме
Циклопрогинова од 5 ти ден од циклус,од 21 ви ден се боцкам со супрефакт и од прв ден од циклус со естрофем на 9 ти ден сум на ехо тоа е петок,што понатаму ќе видиме...инаку како прв пат да правам ,се имам заборавено како беше што од тоа инвитро се поминати скоро 3 години,знам дека трансферот ќе ми биде ма 16 ти ден како првото и ќе ми вратат 3 ембриони замрзнати на 3 ти ден
Ке се дружиже и мене ќе ми е прво со замрзнати пијам циклопрогинова уште не сум почнала со супрефакт а како ќе е ќе видиме...
Јас фраксипирин, дабростон 2х1,метилирана фолна 2 х2, метилирана б12 2х1, б комплекс 2х1, овунорм 2х1,кардиопирин 1х1. Кажи речи слични ни се терапиите. Ти ради мутациите примаш клексан и метилирана или си имала спонтани?
Која фолна ја зимап и колку б12? Овунорм за што ги земаш ? И кардиопирин? Изгледа сите сме со метилиранава... јас уште сега сум на метилирана па се до позитивна бета и незнам до кога после тоа
Метелираната ја пијам ради мутациите, хомозигот сум на 3 мутации. Кардиопирин е место аспирин 100, зашто од него ми течеше често крв од нос и ми крвареа непцата. А овунормуот се витамини за подобра фертилизација
@Melek 36 kleksani metilirana folna pijam radi mutacii, ne sum imala spontani,. @princess5 eve ovie gi pijam folna od 1000mg i vitamin B12 od 50mg pijam po 1 na den, mozebi treba i po 2 neznam.
Не не по 1... така и мене ми рекоа од таа но ја чекам да ми донесат од бугарија за прв пат незнам ни колку ќе чини... ? А засега пијам кардиовитамин додека ми стигне таа
Ako e ista kako sto ja postirav na slikata (metilirana folna 1000mg i vitamin B12 50mg) e 35 leva 60 apcinja, Ako e neofolik meta(metilirana folna) 1000mg e okolu 10-11 leva mislam deka se 90 apcinja A samo vitamin B12 methylocobalmin od 1000 mg e okolu 20 leva i ima 90 apcinja
Taa treba da mi ja kupat da ko na slikata... ti blagodaram na info ajde eskimcinjata ne cekaat site mami da se spremime...