Во секоја клиника прават, само незнам која цена. Јас пред да го правам претходниот трансфер ми правеа дијагностичка хистероскопија и скречинг во Ремедика и платив 18000 денари. Сега правев само трансфер, докторот одлучува дали треба скречинг или не[/QUOTE]
[/QUOTE] @Melek 36, @brm_brm прашува за друго. За асистед хетчинг, а тоа е постапка со која на ембрионот му се помага да се ослободи полесно од обвивката, зона пелуцида.. Мислам дека секаде се прави а се препорачува особено после неуспешни имплантации.. За цени не знам, нека сподели некој.. Инаку за другово, .јас би препорачала на секого скретчинг пред ивф, бидејќи статистички е докажано дека ги подобрува шансите за успех при ивф
прашањето ми е за асистед хечинг на ембрионот.[/QUOTE] Извини, не прочитав убаво. За цени најдобро е да се праша директно во клиниките. Може ќе пише некој што има искуство со тоа
Со среќа и со успех.. до висока бета ! Каде правиш? Јас на нареден циклус ќе одам со замрзнати ембриончиња.. што тарапија примаш?
Фала ти мила...Во Њу борн кај Татјана сум,естрофен примам ,аспирин,утрогестан,декортин,бускопан,вибрамицин,пролутекс,фраксипарин...Дај Боже сите да успееме
Женички да си прашам до кога се боцка со супрефакт. Денес ми е 3 ден од циклус и само естрофем и супрефакт примам. Јас имам на 5 ден замрзнати ембриони. А на 9 ден од циклус сум на контрола.
Ќе си боцкаш Супрефакт уште. До деветти-десетти ден од циклус боцкав, а на 15-ти ден имав трансфер со бластоциста. Тамам ти е прегледот на 9-ти ден, ќе ти кажат тогаш дали да прекинеш со Супрефакт, а со Естрофем ќе продолжиш и со терапија што е за пред трансфер.
Da ne slucajno nekomu mu ostanalo malku suprefakt ? .. se bockam so nego no po ova sto citam deka min.do 9den ne sum sigg dali bi mi stignalo
Кај кого ќе правиш трансфер? Истата терапија јас ја примав,на 9 ти ден ќе ти кажат што понатаму,јас боцкав до 11 ден супрефакт...со среќа
Фала дај боже сите да успееме. Кај Трајковски ќе правам. 2 ми е ова исто со замрзнати ембриони само што терапијата ми е различна од првото. Пиев добростон и супрефакт се боцкав и кога почна циклусот почнав со естрофем и продолжив со супрефактот. И предходно 3 месеци со елова и кога бев кај него на консултација ми даде да пијам плус фемибион.