Јас би сакала да се надоврзам на прашањето на @Stressed Out и да ве прашам вас што сте правеле трансфер на природен циклус што сте примале/примате од терапија? Фала ви.
Јас примав само Дабростон после трансфер кога имав на природен циклус. Трансферот беше со бластоциста на 18ти ден.
Имам чуство дека и мене Димитров само тоа ќе ми даде, иако сум и со мутации. А не смеам ништо да му кажам да примам додатно, ептен е суетен
Тоа што примав паралелно од други препишано не го набројав тука. Димитров веќе знаеше дека примам Клексан и Аспирин за мутациите, Достинекс, Метформин, Еутирокс.. Последниот пат кога го прашав дали ми е доволно дозата на Метформин што ја примав дури како нервозно рече "и дијабетолог ќе станам"
Ги отворив документите да видам што сум примала пред трансфер. Од прв ден на последна менструација сум пиела 5 дена 1 х дневно циклопрогинова од белите таблети, потоа 3дена 2х1, и потоа до трансфер и по трансфер до 12та недела 3х1 исто од белите таблети. Фраксипарин од 0,4 исто од прв ден на менструација до 14та недела, 1х дневно. Имприл од 12ти ден на циклус до трансфер и после трансфер до 12та недела, 1х дневно. Потоа продолжив со фемибион1, па фемибион2. Бромергон по 1/4 таблета до 14та недела. Витамин Д, 2000и.е. до ден денес. Пролутекс ампула, 1 дневно од 12ти ден на циклус до 14та недела, боцкање во стомак. Прогестерон депо од 12ти ден на циклус, на 3 дена по 1 ампула, потоа на 5 дена, па 1 неделно. До околу 7ма недела, потоа прекин.
Ви благодарам мн само некако паника ме фака затоа што имав една биохемиска дај боже да успеам овој пат
Немој да паничиш, не верувам дека ова е биохемиска со толку убави и јасни црти. И јас имав биохемиска па линијата беше ептен бледа. Кога имаше биохемиска, дали непосредно пред овој успешен трансфер? Прашувам дека и јас имав исто биохемиска па сега би требало повторно да одам на трансфер.
Фала Пред 7 месеци имав прв трансфер со замрзнати тестот беше позитивен со многу јаки црти и бета хцг беше супер но после почнав да крварам и бетата паѓаше..после 1 месец имав уште еден трансфер неуспешен и сега ми е трет пат.