Еве јас да се пријавам чекам циклус и да одам да се видам со докторот. Правев едно ивф сега ова ќе ми е прв трансфер со замрзнати.
Devojki posle neuspesni ivf ve molam da spodelete sto ispituvana,procedura ste pravele,era test pgd ....se raboti za maski sterilitet so zamrznati blastociti,sekoe iskustvo bi mi pomognalo..vi blagodaram
Одлично ајде дај боже крајот на годината да биде нашето време. Јас околу 15ти треба да добијам па да почнеме, една бластоциста имам ама се надевам вредна На кој ден имаш замрзнато?
Ti blagodaram duso.Ispitan e 30 zemam 2000 iu,tsh e vo red,endometrium vo red,progesteron 31 na den na transfer ,i mutaciha na mthfr za koja zemam kleksani,metilfolat,,,mozebi nekoj ke dade iskustvo so antitela era test ....
Дај боже мила крајов од годинава да ни ги донесе најубавите вести, двете цртички кои долго ги чекаме и наредната со бебче в раце Јас на трет ден имам замрзнати 5. Сега планирам да вратиме две ескимчиња
Да бе, за ивф демек специјални вредности треба! Оние природно што зачнуваат, се над 30 им е. Олабави се. Колку понапнат, толку се потешко се случува. Првото ќерче го изначекав. Второво се зачна 2 год после, природно. До 7ма недела не ни знаев дека сум трудна. Ќе биде се, опуштено само.
Lele koja radost e toa❤❤❤ Vo pravo si so prirodno zacnuvane ne znat ni za vit d,ni za tsh,ni voopsto dalj ne nastanala implementacija nekoj mesec... ali prirodne e edno ivf e sepak ivf, endometrium koga pod hormoni koga na priroden ciklus go odreduvaat,poveke embrioni pogolemi sansi za genetski neispravnosti,postara vozrast na pacientki,potvrda obvivka na embrioni, sreka sepak.. zatoa i mislev poveke iskustva od clenkite ne se na odmet
Одлична бројка! Дај боже другите за второ да бидат. Јас сум некако многу возбудена и одвај чекам да почнам со постапката, со нови сили напред
Ја исчитав целата тема од почеток и гледам на многу девојки му се вклучени клексани/фраксипирини во терапијата. Прашањето ми е дали се сите поради испитани мутации или се случува да ги даваат и на некој начин превентивно?
Ги даваат и превентивно до тест. Ако има бременост врз основа на д димери се одлучува дали ќе се продолжи понатаму со истите
Фала ти на одговорот. Да знам да си прашам на следна консултација. Наредно планирам да испитам и мутации да си бидам на чисто.
И јас сакам. Треба упат од матичен гинеколог за на трансфузиологија, како што сфатив од се до сега читано. Само со ковидов дали ги прават тие испитувања. Ако закажеш please пиши ми.
Прават Јас пред 3 недели бев. Од матичен ти треба упат до лабораторија. На мојот беше наведено за Д-Димери, хемостаза, ЛА, АНА, АФА, Генски мутации за тромбофилија. Таму уште некои допишаа. За дел од испитувањата резултати има истиот или нареден ден, за мутациите за 2 недели. Само конкретно за кај доктор сега е комплицирано за закажување. Генски мутации може и на Ману да се испитаат, за таму е без термини, резултати за 10 дена.
Zdravo na site posle dolgo vreme..transfer na priroden ciklus so zamrznati embrioni imav na 7 Noemvri. Pozitiven test posle 10 dena. Slusnavme veke srcence ❤️ Za vtoro detence, ne napisav pogore
Со лесно да помине цела бременост Многу убаво делуват вакви позитивни вести. На кој ден од циклусот беше трансферот, природен значи до трансфер си без никакви лекарства а после трансфер со прогрестеронска поддршка?
Fala vi devojki, za prvoto devojče se borevme 10ipol god, 5to ivf bese uspesno. Sega na priroden ciklus, na 18ti den transfer nekolku dena pred transfer počnav so proluteh, kleksan i utrogestan.
Cestitki zenska! Pamtam i nie koga pocnuvavme so borbata 2014-2015 te citav po temive deka se borevte, ne pamtam do koj obid bevte i vie i bas mi e milo sto gledam deka si stignala do vtoro. So lesno!